Hemşire ve ebeler uzman olduklarında maaşları ve özlük hakları nasıl değişiyor?

Hemşire ve ebeler uzman olduklarında maaşları ve özlük hakları nasıl değişiyor?
Ebeler ve Hemşireler meslekleriyle ilgili yüksek lisans yaptıklarında “Uzman Ebe” ve “Uzman Hemşire” unvanını almaktadır. Yüksek lisans yapan hemşire ve ebelerin kademe ve özel hizmet tazminatı değişiklik göstermektedir. Peki hemşire ve ebelerin uzman kadro almaları durumunda maaşları ve özlük hakları nasıl değişmektedir?

Kamu kurum ve kuruluşlarına ait Hemşire ve Ebe kadrolarında görev yapan Devlet memurları, meslekleriyle ilgili alanda yüksek lisans (master) yaptıklarında özlük haklarında bazı değişiklikler olmaktadır.

Meslekleriyle ilgili alanda yüksek lisans yapan Ebe ve Hemşire; ilgisine göre “Uzman Ebe” ve “Uzman Hemşire” unvanını almakta, 1 kademe almakta ve özel hizmet tazminatı oranında 5 puanlık artış olmaktadır.

HEMŞİRE VE EBELERİN UZMAN OLMASI MAAŞLARINI NE KADAR ETKİLİYOR?

Yüksek lisans yapan ebe / hemşire

Lisans mezunu olarak Ebe / Hemşire kadrosunda görev yapan Devlet memurları;

- Meslekleriyle ilgili alanda yüksek lisans yaparak diplomalarını Sağlık Bakanlığına onaylattıklarında, ilgisine göre Uzman Ebe / Uzman Hemşire unvanını kazanırlar. Ancak, “Uzman Hemşire” ve “Uzman Ebe” kadrosu olmadığından, bulundukları kadronun unvanı (ebe / hemşire) değişmez.
- Meslekleriyle ilgili alanda yüksek lisans yaparak diplomalarını Sağlık Bakanlığına onaylatmak suretiyle ilgisine göre Uzman Ebe / Uzman Hemşire unvanını kazananların “özel hizmet tazminatı oranı” 5 puan artar.
- Herhangi bir alanda yüksek lisans yaptıklarında (meslekleriyle ilgili alanda olsun ya da olmasın), kazanılmış hak aylık seviyeleri 1 kademe ilerler.
- Herhangi bir alanda yüksek lisans yaptıklarında (meslekleriyle ilgili alanda olsun ya da olmasın), 1 kademe ilerlemesinin etkisi dışında, emekliliğe ilişkin haklarında değişiklik olmaz.
- Herhangi bir alanda yüksek lisans yaptıklarında (meslekleriyle ilgili alanda olsun ya da olmasın); “ek göstergeleri”, “yan ödeme puanları” ve “ek ödeme oranları” değişmez.

Uzman ebe / hemşire maaşı, uzman olmayanlara göre ne kadar fazla?

Meslekleriyle ilgili alanda yüksek lisans yaparak diplomalarını Sağlık Bakanlığına tescil ettirmek suretiyle Uzman Ebe / Uzman Hemşire unvanını alanların aylık net maaşları, mesleki lisans mezunu olup uzman olmayan Ebe / Hemşireye göre bir miktar daha fazladır.

Ebe ve Hemşirelerden uzman olan ile olmayanlar arasında, özel hizmet tazminatı nedeniyle maaş farklılığı bulunmaktadır. 2019 yılının ilk yarısındaki belirlemelere göre, uzman ebe / uzman hemşire aylık net maaşı, uzman olmayanlara göre;

- 15 Ekim 2008 tarihinden önce memuriyete girmişlerse “62 TL” fazladır.
- 14 Ekim 2008 tarihinden sonra memuriyete girmişlerse “54 TL” fazladır.

Öte yandan, yüksek lisans yapmış olunması nedeniyle alınan ilave 1 kademe ilerlemesi de net maaşı etkileyebilmektedir. Ancak, ilave 1 kademe ilerlemesinin maaşa etkisi, bulunulan dereceye göre değişmekle birlikte çok düşük sayılabilecek seviyelerde olmaktadır. Bu yazımızda, 1 kademe ilerlemesinin özlük haklarına etkisine değinilmemiştir.

memurunyeri.com

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum