Hemşire ve Ebelerin Emekli Maaşı 2021 Emekli İkramiyesi Ne Kadar?

Hemşire ve Ebelerin Emekli Maaşı 2021 Emekli İkramiyesi Ne Kadar?
Ebe ve hemşirelerin 2021 yılı ocak-temmuz döneminde emeklilik hakları nasıl? 2021 yılında emekli olacak hemşire ve ebelere ne kadar emekli maaşı ve emekli ikramiyesi ödenecek?

Bulundukları unvanlarda 1.derecenin ek göstergesine hak kazanan ve emekli keseneğine esas seviyeleri (derece/kademe) ile hizmet süreleri aynı olan Ebe ve Hemşire kadro unvanlı Devlet memurlarının, emekli olduklarında alacakları maaş ve ikramiye miktarı eğitim durumlarına göre farklı olabilmektedir.

EĞİTİM DURUMLARINA GÖRE HEMŞİRE VE EBELERİN EMEKLİLİK HAKLARI

Yükseköğrenim mezunu Hemşire ve Ebelerin emekli maaşı ve emekli ikramiye miktarı, bitirdikleri yükseköğrenimin sağlık lisansiyeri olup olmamasına göre değişmektedir. Sağlık lisansiyeri olan Ebe ve Hemşireler, önlisans veya sağlık lisansiyeri sayılmayan lisans bölümlerinden mezun olanlara göre daha yüksek emekli maaşı ve emekli ikramiyesi alabilmektedir.

Emeklilik bakımından 3000 ek göstergeye hak kazanmak suretiyle 1/4 seviyesinden ve 25-40 yıl hizmetle emekliye ayrılmış yükseköğrenim mezunu Hemşire ve Ebelerin 2021 yılı ilk yarısındaki emekli aylığı miktarları ile 15 Haziran 2021 tarihine kadar aynı şartlarla emekliye ayrılacak olanların alacağı emekli maaşı ve emekli ikramiyesi miktarları konusunda hazırladığımız Tabloya aşağıda yer verilmiştir.

Tablo, 15 Ekim 2008 tarihinden önce Emekli Sandığı Kanununa tabi bir göreve başlamış olan memur emeklilerine yönelik olarak hazırlanmıştır.

Hemşire ve Ebelerin 2021 yılının ilk yarısındaki emekli maaş ve ikramiyesi


NOT:

-Emekli aylığı hesabına %4 oranındaki ek ödemeler dahil edilmiştir.

-Tablo, 15 Ekim 2008 tarihinden önce Emekli Sandığı Kanununa tabi bir göreve girmiş olan memur emeklilerine ilişkin olarak hazırlanmıştır. 
memurunyeri.com

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.