Her okula bir sağlık personeli atanması hakkında kanun teklifi Aralık 2020

Her okula bir sağlık personeli atanması hakkında kanun teklifi Aralık 2020
Öğrencilerin ve çalışanların acil sağlık ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla okullarda en az bir hemşire, bir halk sağlığı teknisyeni veya acil tıp teknisyeninden oluşan bir sağlık birimi kurulması amacıyla TBMM'ye kanun teklifi verildi.

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞI'NA 
Milli Eğitim Temel Kanunu'nda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi ekte sunulmuştur. Gereğini saygılarımla arz ederim. Dr. Mustafa Adıgüzel Ordu Milletvekili

GENEL GEREKÇE
Okullarda öğrencilerin ve okul çalışanlarının acil sağlık ihtiyaçlarının karşılanmasının önemi Covid-19 pandemisi ile iyice ortaya çıkmıştır. Okullarda bir sağlık biriminin bulunması ve bu birimde en az bir hemşire, halk sağlığı teknisyeni veya acil tıp teknisyeni bulundurulması hem teşhis konulması veya acil müdahale edilmesi gereken durumlarda bu müdahalenin gerçekleştirilmesini sağlayacak hem de pek çok kadro bekleyen ilgili iş kollarındaki eğitimli insanlarımıza istihdam olanağı sağlayacaktır. Bu nedenlerle okullarda bir sağlık biriminin bulunması için Milli Eğitim Temel Kanunu'nda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi gerekli görülmüştür.
 
MİLLİ EĞİTİM TEMEL KANUNU'NDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASI HAKKINDA KANUN TEKLİFİ 
MADDE 1 - 24.06.1973 tarih ve 1739 sayılı Milli Eğitim Temel Kanunu'nun 51. Maddesinde 1. Fıkranın 1. Cümlesinden sonra gelmek üzere aşağıdaki ifade eklenmiştir. 
“Her bina ve tesiste öğrencilerin ve çalışanların acil sağlık ihtiyacını karşılamak üzere en az bir hemşire, halk sağlığı teknisyeni ya da acil tıp teknisyeni bulunan bir sağlık birimi kurulur." 
MADDE 2 - Bu Kanun yayımı tarihinde yürürlüğe girer. 
MADDE 3 - Bu Kanun hükümlerini Cumhurbaşkanı yürütür. 

Kamubiz.com ÖZEL/ANKARA
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.