İki İl Sağlık Müdürlüğüne Yeni Atama

İki İl Sağlık Müdürlüğüne Yeni Atama
Sağlık Bakanlığınca Ankara ve Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğüne iki yeni isim atandı. Buna göre Şanlıurfa İl Sağlık Müdürü Dr. Emre Erkuş, Manisa İl Sağlık Müdürlüğü görevine atandı. Erkuş’un yerine, Ankara İl Sağlık Müdürü Şanlıurfalı Prof. Dr. Mehmet Gülüm atandı. Ankara İl Sağlık Müdürlüğüne ise Dr. Zülfikar Akelma, atandı.

Ankara İl Sağlık Müdürlüğüne Akelma Atandı

Prof. Dr. Mehmet Gülüm'den boşalan Ankara İl Sağlık Müdürlük görevineDr. Sami Ulus Kadın Doğum, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi, Çocuk Doç. Dr. Zülfikar Akelma, atandı.

Prof. Dr. Mehmet Gülüm'den boşalan Ankara İl Sağlık Müdürlük görevine Dr. Sami Ulus Kadın Doğum, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi, Doç. Dr. Zülfikar Akelma, atandı.

Akelma, 2017 yılından beri Dr. Sami Ulus Kadın Doğum, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Başhekimlik görevini yürütüyordu. Bilindiği gibi Ankara İl Sağlık Prof. Dr. Mehmet Gülüm  14 Haziran 2021 de  yeni görev yeri Şanlıurfa atanmıştı, vekaleten il sağlık müdürlüğüne Kamu Hastaneleri Başkanı Dr. Mustafa Sırrı Kotanoğlu vekalet ediyordu.

Prof. Dr. Mehmet Gülüm, Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü görevine atandı.

Şanlıurfa İl Sağlık Müdürü Dr. Emre Erkuş, Manisa İl Sağlık Müdürlüğü görevine atandı.

Erkuş’un yerine, Ankara İl Sağlık Müdürü Şanlıurfalı Prof. Dr. Mehmet Gülüm atandı.

Prof. Dr. Mehmet Gülüm kimdir ?

1969 Şanlıurfa doğumlu olup, İlk ve Orta öğrenimini Urfa’da tamamlamıştır. 1994 yılında Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesinden mezun oldu. 2004 yılında Harran Üniversitesinde Üroloji Uzmanlık Eğitimini tamamladı. Çocuk Ürolojisi ve Androloji alanları ile ilgilendi. 2013 yılında “Doçent” ve 2018 yılı Kasım ayında da "Profesör" unvanını aldı. Mehmet Akif Eğitim Araştırma Hastanesinde 2014-2015 yıllarında Hastane Yöneticiliği ve Başhekimlik görevlerini üstlendi. 22. Dönem Şanlıurfa Tabip Odası Başkanı seçildi. 2015-2018 yılları arasında Hacettepe Üniversitesi Üroloji Ana Bilim Dalında Öğretim Üyesi olarak görev yaptı. 28 Şubat 2018'den 8 Mart 2019 tarihine kadar SBÜ. Ankara Keçiören Eğitim Araştırma Hastanesi'nde Başhekim olarak görev yapmıştır. 8 Mart 2019 tarihinden itibaren Ankara İl Sağlık Müdürü olarak görev yapmaktadır.          

Türk Üroloji Derneği, Türk Androloji Derneği ve Endoüroloji Derneğine üyelikleri vardır. Hali hazırda 5 Uluslararası/Ulusal kitapta bölüm yazarlığı, 30’u uluslararası, 37’si Ulusal dergilerde yayımlanmış makalesi ile 15’i uluslararası ve 50’si Ulusal Kongre ve Sempozyumlarda sunulmuş bildirisi vardır. “Hidroselde testis dokusunun difüzyon ağırlıklı manyetik rezonans değerleri” isimli çalışması ile 2011 yılında Alpay Kelami Birincilik Ödülünü almıştır. Bilimsel Tıp dergilerinde Hakemlik ve Yönetici Editörlük görevleri devam etmektedir. Evli ve 5 çocuk babasıdır.

MEDYAURFA.COM/ habersanliurfa.net

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.