Memur sendikalarında yüzde 2 baraj etkisi: 10 Günde 10 Bin Üye..

Memur sendikalarında yüzde 2 baraj etkisi: 10 Günde 10 Bin Üye..
Türkiye Büyük Millet Meclisinden geçen yasa ile sendikalar için bir düzenlemeye gidildi. Sendika üyeliklerine yüzde 2 barajı getirildi. Yüzde 2 barajını aşamayan sendikalar şuan 700 lira olan toplu sözleşme ikramiyesinden yararlanamayacak. Sağlık Bakanlığından % 2 baraj ise bugün itibariyle 15 bin üyeye tekabül ediyor

Mayıs 2022 rakamlarına göre, ilgili hizmet kolunda görev yapan toplam çalışan sayısının %2’sinden fazlasını kaydedemeyen sendikaların üyelerinin Ocak ayında gelecek zamla birlikte 1000 TL olması beklenen toplu sözleşme ikramiyesinden yararlanamayacak olmasıyla ilgili düzenlemenin TBMM’de kabul edilerek yasalaşmasıyla birlikte, %2’nin altında kalan sendikalardan yetkili sendika Sağlık-Sen’e toplu geçişler olduğu gözlemleniyor.

KAMUBİZ.COM İnstagram KANALI İÇİN TIKLAYINIZ

Bazı Sağlık-Sen başkanlarının yaptığı sosyal medya paylaşımlarında, %2’den az üyesi olan çeşitli sendikalardan üye bazında ve İstanbul’da olduğu gibi yönetim kademeleriyle birlikte Sağlık-Sen’e geçişler olduğu görülüyorken, yine Sağlık-Sen kaynaklarından alınan bilgiye göre son 10 günde 10.000’den fazla istifalı ve yeni üyelik girişi yapıldığı öğrenildi.

salıkpersoneli.com

WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.