Nükleer tıp teknikerlerinin talepleri

Nükleer tıp teknikerlerinin talepleri
Ülkemizde birçok mesleğin sorunu olduğu gibi Nükleer tıp teknikerlerinin de meslek tanımı sorunu vardır. Ancak son yapılan çalışmalarla kısa zaman içerisinde bölümün bu sorununun giderileceği kanısındayız. Türkiye Nükleer tıp teknikerleri olarak meslektaşlarımızı tek çatı altında toplamak için Nükleer tıp teknikerleri platformunu kurmuş bulunmaktayız.

Nükleer tıp teknikerliği bölümü hakkında sizleri bilgilendirmek istiyorum. Gerek ülkemizde gerekse dünyada gelişen Nükleer tıp bilimi bu alanda çalışacak profesyonel teknikerlere ihtiyacı arttırmıştır. Nükleer tıp teknikerleri aldığı eğitimle bu ihtiyacı karşılayabilecek düzeydedir. 2014 yılından bu yana mezun veren Nükleer tıp teknikerliği bölümü Türkiye’de Ön lisans alanında geleceği en parlak bölümlerden biridir. Nükleer tıp teknikerleri kamu ve özel hastanelerin Nükleer tıp biriminde çalışmaya yetkili tek bölümdür. Ayrıca Danıştay’ın verdiği son karara göre tıbbi görüntüleme teknikerlerinin Nükleer tıp bölümlerinde çalışması iptal edilmiştir. Bu da Nükleer Tıp Teknikerliği mezunlarının atanma ve çalışma şanslarını oldukça arttırmıştır. Ülkemizde birçok mesleğin sorunu olduğu gibi Nükleer tıp teknikerlerinin de meslek tanımı sorunu vardır. Ancak son yapılan çalışmalarla kısa zaman içerisinde bölümün bu sorununun giderileceği kanısındayız. Türkiye Nükleer tıp teknikerleri olarak meslektaşlarımızı tek çatı altında toplamak için Nükleer tıp teknikerleri platformunu kurmuş bulunmaktayız. Bu vesileyle tekniker arkadaşlarımız sorunlarını kesin bir şekilde çözmeyi planlıyoruz

Danıştay kararı için TIKLAYINIZ

Mustafa Kırmızı
Nükleer Tıp Teknikerleri Platformu Başkanı

 

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.