Odyometri teknikerliği ve diyetisyen atamaları TBMM gündeminde

Odyometri teknikerliği ve diyetisyen atamaları TBMM gündeminde
Odyometri teknikerlerinin ve diyetisyenlerin atama talebi TBMM genel kurulunda Milletvekilleri tarafından dile getirildi.

Diyetisyenler atama yapılsın

BURHANETTİN BULUT (Adana) – Obezite ve kiloya bağlı hastalıkların artması, diyetetik ve beslenme uzmanlarına olan ihtiyacı artırmıştır. Ancak ihtiyaç artsa da iş olanakları kısıtlı kalmıştır. Avrupa Birliği ülkelerinde 100 bin kişiye 16 ila 25 diyetisyen, ülkemizde ise 100 bin kişiye sadece 5 diyetisyen düşmektedir. Türkiye'de lisans düzeyinde 144 ayrı beslenme ve diyetetik bölümünden mezun olanların sayısı her yıl katlanmaktadır ancak kamu kurumlarında bu oranda bir atama yapılmamaktadır. Özellikle pandemi döneminde ataması yapılmayan diyetisyenler hem özel sektörde hem de kendi meslekleri dışındaki alanlarda iş bulamamaktadırlar. Ülkemizin önemli sorunlarından obezite başta olmak üzere birçok kronik hastalıklarda oldukça etkili olacak olan diyetisyenler atama beklemektedir. Sağlık alanında eğitim gören gençlerimizin sesine kulak verin, meslek tanımlarını ve atamalarını yapın bir an önce.

Odyometri teknikerleri atama bekliyor

ÇETİN ARIK (Kayseri) – Her yıl 2.700 kişi odyometri teknikerliğinden mezun oluyor. Peki, devlet ne kadar alım yapıyor biliyor musunuz? İki yılda sadece 222 kişi. Gelin, bu gençlerin feryadını duyun. Odyometri teknikerlerinin atamalarını artırın. Görev tanımlarında yer alan işitme testlerini yapma yetkisini, sertifikayla başka meslek gruplarının yapmasına izin vermeyin. Sosyal Güvenlik Kurumunda cihaz ve implant ödemelerinde odyometri teknikerlerine görev verin. Yeni doğan işitme-tarama programlarında odyometri teknikerlerine görev verin. Okul çağı çocuklarında işitme-tarama programlarında odyometri teknikerleri görev alsın.

Kamubiz.com ÖZEL

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.