Ortaöğretim hemşire, ameliyathane teknikerleri, tıbbi sekreterler ve engelli öğretmen atamaları TBMM'de

Ortaöğretim hemşire, ameliyathane teknikerleri, tıbbi sekreterler ve engelli öğretmen atamaları TBMM'de
Adana Milletvekili Kemal Peköz TBMM Genel Kurulunda Ortaöğretim hemşireler, ameliyathane teknikerler, tıbbi sekreterler ve engelli öğretmenlerle ilgili atama problemlerini dile getirdi. İşte TBMM2deki o konuşma:

KEMAL PEKÖZ (Adana) – Değerli milletvekilleri, bazı meslek gruplarıyla ilgili beklentileri dile getirmek istiyorum. Ortaöğretim hemşireleri, ameliyathane teknikerleri, tıbbi sekreterler ve engelli öğretmenlerle ilgili problemleri dile getirmek istiyorum.

ORTAÖĞRETİM HEMŞİRE ATAMALARI

2017 yılında okulları kapatılan orta düzey hemşirelerin bugüne kadar 70 bin civarında mezun verdiği fakat okulların kapatılmasından sonra da bunların unutulduğu ve şu ana kadar herhangi bir atamanın yapılmadığı… Hele hele böyle sağlık sorunlarının yaşandığı bir dönemde sağlık personeline bu kadar ihtiyacın olduğu bir dönemde bu insanların atanamıyor olması ciddi bir problemdir ve bu insanlar, gencecik insanlar, ailelerinin yardımıyla yaşamak zorunda kalıyorlar.

AMELİYATHANE TEKNİKERİ ATAMALARI

İkincisi, cerrahide gerekli kalitenin artırılması. İnsanların daha iyi sağlık şartlarına kavuşması için “ameliyathane hemşireleri” “ameliyathane teknikerleri” diye bölümler ihdas edildi ve burada 20 bin civarında şu anda mezun olmuş insan var. Bu insanların hiçbirinin bugüne kadar ataması yapılamamış demeyeceğim ama son üç atamanın birisinde 36, birisinde sıfır, birisinde de 10 kişi atanabilmiş 20 bin mezundan. Her ameliyathanede en azından birinin bulunması gerekiyor ve dolayısıyla da hizmet kalitesinin artırılması bakımından bu insanların atamasının yapılması gerekiyor ve bu da aynı zamanda doktorun inisiyatifine bırakılmış görev tanımında. Oysaki her odaya, her ameliyathaneye 1 tekniker olmak üzere görevlendirme yapılması lazım ki ameliyathane düzeyindeki hizmet kalitesi artmış olsun.

TIBBİ SEKRETER ATAMALARI

Yine, “tıbbi sekreterlik” diye bir bölüm açılmış üniversitelerde. 140 bin mezun vermiş bugüne kadar ama görev tanımı olmadığı için ne özel sektörde ne de kamu sektöründe bugüne kadar doğru dürüst iş bulma şansları olmuyor. Bu insanların bir an önce görev tanımının ve atamalarının da yapılması gerekiyor. Bunların görevlerini hastanelerde hemşireler ve ebeler yapmakta -onların yerine bu insanlar görevlendiriliyor- dolayısıyla da ebelerin ve hemşirelerin kendi yapması gereken hizmetler aksamakta.

ENGELLİ ÖĞRETMEN ATAMALARI

Yine, yasa gereği olarak yüzde 3 oranında istihdam edilmesi gereken engellilerin bugüne kadar olması gereken payları kendilerine verilmedi. 2.511 engelli öğretmen, işsiz ve sosyal güvenceden de yoksun, yardımlarla geçinmek zorunda kalıyor. Bu arkadaşların da yasa gereği olan haklarının iade edilmesi ve bu insanların da atamalarının bir an önce yapılması lazım. Bunun yanı sıra tayin bekleyen, atama bekleyen 500 bin civarında öğretmen var, bunların yine aynı şekilde sorunları var. Ayrıca, şu anda görevde olan öğretmenlerin aralarındaki farklılıkların da giderilmesi ve onların yaşam şartlarının ve çalışma koşullarının iyileştirilmesi gerekiyor.

Kamubiz.com/ ÖZEL
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum