Ortaöğretim mezunu hemşireler atama için yüksek kontenjan bekliyor

Ortaöğretim mezunu hemşireler atama için yüksek kontenjan bekliyor
Günümüzde yaklaşık 150 bin genç hemşiremizin mezuniyetleri sonrasında atama sıkıntısı yaşadığı bilinmektedir. “Ortaöğretim” ve “lisans” hemşiresi olarak ayrı kategorilerde atandığı bilinen ve kontenjanı lisans hemşirelerine göre 18 kat az olan ortaöğretimli hemşirelerimiz edindikleri taze bilgiler ve eğitim donanımları ile genç yaşlarında bir an önce mesleğe atılarak deneyim sahibi olmak için beklemektedir. 

Bu gençlerimizin ortaöğretim eğitimlerinde standart müfredata tabi olmamaları nedeniyle yükseköğretim için katılacakları sınavlarda dezavantajlı olmaları hususu da göz önüne alındığında yetişmiş ve donanımlı elemanların sahada bir an önce değerlendirilmeleri, özellikle deneyimin en az eğitim kadar önem gösterdiği sağlık sektöründe zaruret arz etmektedir. 

Bu bağlamda lise mezunu hemşireler aşağıdaki soruların ccevabını merak etmektedir: 

1) Bakanlığınızın mevcut atanamayan lisans ve ortaöğretim hemşireleri de göz önüne alınarak 2021 yılında kontenjan planı nedir?

2) Ortaöğretimli hemşirelerin bilgi ve eğitimleri tazeyken sağlık sektöründe bir an önce değerlendirilmesi hususunda Sağlık Bakanlığınının bir çalışması var mıdır?

3) Bu hemşirelerin daha önce Sayın Cumhurbaşkanımızın da belirttiği üzere Bakanlık bünyesinde istihdamına yönelik plan yapılmış mıdır? 

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.