Paramedik ambulans şoförlerine kadro ve atama sayıları Bakan'a soruldu

Paramedik ambulans şoförlerine kadro ve atama sayıları Bakan'a soruldu
Bakanlığınız bünyesinde 2020 yılı içerisinde kaç adet paramedik ambulans şoförü istihdam edilmesi planlanmaktadır? 4D kadro ile görev yapan paramedik ambulans şoförlerinin 4B kadrosuna alınmasına ilişkin bir düzenleme yapılması hakkında çalışmanız bulunmakta mıdır?

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞI'NA 

Aşağıdaki sorularımın Sağlık Bakanı Sayın Fahrettin Koca tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını saygılarımla arz ederim. 0910712020 Esin Kara/Konya Milletvekili 

Bakanlığınız hizmet birimlerinde 4857 Sayılı İş Kanunu ve ilgili yönetmelik hükümleri kapsamında 31.12.2018 tarihinden itibaren 112 Acil Sağlık Hizmetleri Birimi ile Paramedik Ambulans Sürücüsü alimi gerçekleştirilmiştir. Bu kapsamda bulunan personellerden bir kısmı 4D statüsünde yer alan kadrolarda asgari ücretle hizmet vermektedir. 

Korona virüs pandemisi sebebiyle ülkemizin içerisinde bulunduğu zor şartlar altında aralıksız hizmet vermeye devam eden paramedik ambulans şoförleri sağlık sistemimizin önemli unsurları arasında yer almaktadır. 

Bu bilgiler çerçevesinde ; 

1. Bakanlığınız bünyesinde 2020 yılı içerisinde kaç adet paramedik ambulans şoförü istihdam edilmesi planlanmaktadır? 

2. Bakanlığınız bünyesinde 4D kadro ile görev yapan kaç adet paramedik ambulans şoförü bulunmaktadır? 

3. Bakanlığınız bünyesinde 4B kadro ile görev yapan kaç adet paramedik ambulans şoförü bulunmaktadır? 

4. 4D kadro ile görev yapan paramedik ambulans şoförlerinin 4B kadrosuna alınmasına ilişkin bir düzenleme yapılması hakkında çalışmanız bulunmakta mıdır?

Kamubiz.com ÖZEL/ANKARA

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.