Promosyon Sözleşmelerindeki Kargaşa Sona Erdirilsin

Promosyon Sözleşmelerindeki Kargaşa Sona Erdirilsin
Anadolu Sağlık Sen Genel Başkanı Necip Taşkın, banka promosyonu sözleşmelerinin her geçen gün yılan hikâyesine döndüğünü ve farklı açıklamaların sağlık çalışanlarının motivasyonunu bozduğunu söyledi.

Sağlık Bakanlığının uygulamada birliği sağlamak amacıyla banka promosyonu sözleşmeleriyle ilgili çalışma yaptığını ve yeni promosyon sözleşmesi yapılmaması yönündeki İl Sağlık Müdürlüklerine talimatının üzerinden zaman geçmesine rağmen bugüne kadar bir sonuç alınamadığını ve bunun da sağlık çalışanlarının mağduriyetine yol açtığını belirten Necip Taşkın, banka promosyonu ihalelerinin şeffaf yapılmadığını, pek çok kurumda çalışanlara bilgi verilmediğini, ayrıca ihale şartnamelerinin birbirinden farklı olması nedeniyle de çalışanların zararına yol açabileceği endişesinin çalışanlarda hakim olduğunu söyledi.

KAMUBİZ.COM İnstagram KANALI İÇİN TIKLAYINIZ 

İhale yasasına tabii olmamakla birlikte çalışanların haklarını en iyi şekilde koruyacak bir şartname düzenlenmesinin önemine dikkat çeken Taşkın, şu ifadelere yer verdi:

“Günümüzün ekonomik koşulları nedeniyle sağlık çalışanları açısından önemli bir yer tutan banka promosyon sözleşmeleri ne yazık ki çalışanları tatmin edecek düzeyde değil. Promosyon şartnamesinin mevzuattan anlayan görevliler tarafından hazırlanması, ayrıca çalışanlara ihale öncesinde ve sonrasında bilgi verilmesi gerekir. Ne yazık ki pek çok idare ihale öncesinde şeffaflığı dikkate almıyor; konuyla ilgili olarak resmi web sitelerinden gerekli bilginin verilmesi gerekirken yapılmıyor. Komisyona sadece yetkili sendika temsilcisinin katılmasını da doğru bulmuyoruz. Tüm sendikaların temsilcileri ihaleye katılabilmelidir. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığınca yayınlanan genelgede banka promosyon sözleşmelerinin her ne kadar en az 2, en çok 5 yıl üzerinden yapılacağı belirtilmekte ise de sözleşmelerin en az 2, en çok 3 yıl üzerinden yapılması sağlık çalışanlarının mağdur olmalarını önleyecektir.

Günümüzün ekonomik koşullarında bankaların yüksek oranda kâr sağladığını biliyoruz. Bu nedenle kurumlar çalışanlarının beklenti ve talebini karşılayacak rakamlara odaklanmalı ve ihale süreçlerini buna göre yürütmelidirler. Çalışanlara verilecek promosyon bir lütuf değildir. Sağlık Bakanlığı ihale şartnamesini kendisi hazırlayarak uygulamada birliği sağlamalı ve promosyon kargaşasını sona erdirmelidir.”

WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.