Sağlık Bakanlığı görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavları Cumhurbaşkanı Yardımcısı'na soruldu

Sağlık Bakanlığı görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavları Cumhurbaşkanı Yardımcısı'na soruldu
Sağlık Bakanlığı tarafından yapılacak görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavlarına ilişkin 26 Kasım 2019 tarihinde Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sn. Fuat Oktay tarafından yazılı olarak yanıtlanması istemiyle TBMM'ye önerge sunuldu. Ayrıca Ordu Milletvekili Dr. Mustafa ADIGÜZEL de 6 Aralık 2019'da konuya ilişkin yeni bir soru önergesi verdi.

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞI'NA 

Aşağıdaki sorularımın Anayasa'nın 98 ve TBMM İçtüzüğünün 96. Ve 99. Maddeleri uyarınca T.C. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sn. Fuat Oktay tarafından yazılı olarak yanıtlanmasını arz ederim. Saygılarımla 25.11.2019 
Ömer Fethi Gürer /Niğde Milletvekili 

Sağlık Bakanlığı görevde yükselme ve unvan değişikliği sınav duyurusu 18 Ekim 2016 tarihinde yayınlanmıştı. 12 Şubat 2017 tarihinde yapılacağı açıklanan sınav kamu kurum ve kuruluşlarında tüm kadrolarda mülakat şartı getirilmesi üzerine iptal edildi. 31 Mart 2017 tarihinde yeni yönetmenlik düzenlemesi de yapıldı. Düzenlemenin üzerinden 2,5 yıl geçmesine karşın sınav için bir ilan yayınlanmadı. 

1. Bakanlık bahse konu sınavları hangi tarihte yapmayı planlamaktadır?

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA 

Aşağıdaki sorumun Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yazılı olarak yanıtlanmasını arz ederim. 
Dr. Mustafa ADIGÜZEL /Ordu Milletvekili 

Sağlık Bakanlığı 23 Temmuz 2019 tarihinde unvan değişikliği sınavı için güncel veri tabanı oluşturma ve talep toplanması için duyuru yapmış ve talepleri almıştır. Bu duyurunun üzerinden 4 aydan fazla zaman geçmesine rağmen çok sayıda sağlık personelinin beklediği sınav henüz yapılmamıştır. Bu bağlamda; 

1-Tüm kamu personelinin hakkı olan unvan değişikliği sınavının bakanlığınız bünyesinde uzun süredir yapılmamış olmasının sebebi nedir? 

2-Unvan değişikliği sınavı ne zaman yapılacaktır ve Sağlık Bakanlığı personelinin bu mağduriyeti ne zaman giderilecektir? 

3-Unvan değişikliği konusunda Bakanlık olarak daha ileri bir aşama olarak Milli Eğitim Bakanlığının uygulamaya koyduğu gibi sınavsız unvan değişikliği hakkını bakanlığınız personeline tanımayı düşünüyor musunuz?
 

Kamubiz.com ÖZEL/ANKARA

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
5 Yorum