Sağlık Çalışanlarına 250 TL ile 300 TL Arası Seyyanen Zam Masada!

Sağlık Çalışanlarına 250 TL ile 300 TL Arası Seyyanen Zam Masada!
Covid-19 kapsamında 2021 yılı sağlık personeli maaşlarına seyyanen zam yapılacak mı? Sağlık Bakanlığınca, 250 TL ile 350 TL arasında sağlık personellerine yönelik seyyanen zam iyileştirme yapılması masada.

Covid-19'un yeniden tırmanışa geçtiği bugünlerde ameliyatların hala yapılıyor olmaması, birçok hastanenin pandemi nedeniyle normal poliklinik yapamaması gibi nedenlerden dolayı hastanelerin gelirleri düşmüş ve Kasım ayına ait Aralık'da ödenmesi gereken döner sermaye ödemeleri yapılamayacak. 

Hem hastane gelirlerinin düşmesi hem de normal zamanda dahi birçok hastanenin performans ek ödemesi yapamadığı düşünüldüğünde sağlık çalışanları yine ek ödeme ve maaş hüsranı yaşayacaklar. 

250 TL ile 350 TL ARASI SEYYANEN ZAM YAPILACAK!
Tüm sağlık personellerini kapsaması öngörülen çalışmaya göre sağlık personellerine 250 TL ile 350 TL arasında değişen seyyanen zam verilmesi için Sağlık Bakanlığı çalışma yürütüyor. Henüz son şekli verilmeyen çalışmaya göre Bakanlık seyyanen zam verilmesi için kararlı olduğu yine haber merkezimize gelen bilgiler arasında.

Sahadan gelen tepkilerin de seyyanen zam yönünde olmasını değerlendiren Cumhurbaşkanlığı ile Sağlık Bakanlığı bürokrasisi sağlık personellerine 250 TL ile 350 TL arasında değişen seyyanen zam yapılmasını gündemlerine aldılar. Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin KOCA'nın önemle üzerinde durduğu çalışmanın en kısa sürede sonuçlanması en büyük beklentimiz. 

SEYYANEN ZAM ACİLEN UYGULAMAYA SOKULMALIDIR!
Sağlık Çalışanlarının aylardır sürdürdükleri fedakar çalışmaları toplumun tüm kesimleri tarafından takdir toplamaya devam ediyor. Canla başla görev yapan sağlık çalışanlarına, tüm sağlık teşkilatını kapsayacak şekilde geçici tavan ek ödemeleri değil, seyyanen maaşlarına zam yapılarak, sabit ödemelerinin emekliliğe yansıtılması en isabetli karar olacaktır. Yapılacak seyyanen zam uygulamasının ailelerinden aylarca uzakta çalışan sağlık çalışanlarının geç verilmiş haklarının teslimi olacaktır.

Ek ödemelerin tavandan sadece 3'er ay ile sınırlandırılarak ödenmesi, güvenlik, temizlik gibi sürekli işçilerin kapsam dışında tutulması, esnek mesai yüzünden fazla mesaileri kesildiği için ciddi anlamda aylık ücretleri azalan personelin mağduriyetinin acilen çözüme kavuşturulması gerekiyor. ve salgın hala bitmedi. Canlar vermeye devam ediyoruz. Her gün yeni sağlık personelleri covid-19 virüsünü kapmaktadır. En son kovid hastası kalana kadar toplumada riks sıfırlanana kadar sağlık çalışanalrı bütün özverileriyle sahada ön safta mücadelelerine devam edeceklerdir. Yapılan adaletsizliklere bir yenisini eklememek, bozulan iş barışına olumlu katkı sağlamak adına Bakanlık bürokratlarının acilen bu konu hakkında çalışma başlatması elzemdir. 
sağlıkpersonelihaber
 

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
6 Yorum