Sağlıkçılar dilekçelerini vermeye başladı!

Sağlıkçılar dilekçelerini vermeye başladı!
Biliyorsunuz kovid-19 salgını nedeniyle Sağlık Bakanlığı'na bağlı tüm sağlık tesislerinde izin ve emeklilik işlemleri durdurulmuştu.

Yaklaşık iki ay önce bazı kısıtlamaların devreye girmesiyle kovid-19'a yakalanan hasta ve ölüm sayılarında ciddi düşüşler yaşandı.

Hatta hastanelerin yoğun bakım ve servis yatak kapasitelerinin yüzde 40 oranında boşa çıktığı kaydedilmişti.

Aşılama işlemlerinin başlamasıyla da eğer bir sürpriz daha yaşanmazsa bu sayının daha da düşeceği tahmin edilmekte.

Ve bu nedenle geçen hafta Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Bakanlık'tan onayı alınan merkez ve taşra teşkilatında görevli personele yönelik yıllık izin, istifa, emeklilik ve muvafakat gibi alanlarda yeni bir düzenlemeye gitti...

Bu düzenlemeye göre; sağlıkçıların yıllık izin taleplerinin, kamu sağlık hizmeti sunumunu aksatmayacak bir şekilde çalıştığı kurumlardaki yöneticiler tarafından değerlendirilmesine karar verildi.

Bazı sağlıkçılar izinlerini peyderpey kullanmaya başladı bile...

***

Ve emeklilik!...

Evet, düzenlemede emeklilik başvurusunda bulunacak personelin taleplerinin de karşılanacağı belirtilmişti.

Emeklilik hakkını kazanan hekim ve hemşirelerin, bu düzenlemenin yayımlanmasından sonra dilekçelerini çalıştıkları kurumların ilgili birimine vermeye başladıkları öğrenildi.

İlimiz merkez ve ilçe kamu hastanelerinde, bir haftalık süre içerisinde 10'un üzerinde emeklilik dilekçesi veren sağlıkçının olduğu öne sürüldü...

Önümüzdeki günlerde bu sayının artacağı söylenmekte...

***

Mevcut şartlar sağlıkçıları zorladı!

Türk-Sağlık Sen Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Köse, "Mevcut şartlar sağlık çalışanlarını o kadar zorladı ki, az da olsa umut edilen 3600 ek göstergenin çıkma olasılığını bile beklemeden emeklilik işlemlerini başlattılar!.." dedi.

Sağlık Bakanlığı'nda maaş ve ikramiyelerde iyileştirme çalışmalarının başlatıldığını ancak uygulamaya geçip geçmeyeceği konusunda şimdilik net bir bilginin olmadığını vurgulayan Köse, şunları söyledi:

"Yıllardır sağlık çalışanları özlük ve mali haklarında iyileştirmenin yapılması için bekledi. Ancak durum ortada! Artık birçok sağlık çalışanı yaşanan bu olumsuz olayları kanıksamış durumda. Eski yıllarda "Bir umut!" diyerek emekliliklerini öteleyen sağlık çalışanları vardı. Şimdi umutlarını yitirenlerin başvurularında, Sağlık Bakanlığı'nın emeklilik ve izinleri açmasıyla artışlar yaşanıyor. Aslına bakarsanız temmuz ve ocak emeklik başvurularının yapıldığı aylardır. Yani normal dönem... Ama bu sefer bu kapsamda olan birçok sağlık çalışanı umutsuzluktan ve beklemekten yoruldukları için başvuru yapıyorlar!.."

***

Ha bu arada, özellikli branşlarda çalışan bazı hekimlerin özel hastanelere geçmek için kamu hastanelerinden istifa etmeye hazırlandıkları edinilen bilgi arasında!

Ayrıca yine sağlık kulislerinde, kamu hastanelerinde aciliyet gerektirmeyen (elektif) ameliyatların istenilen düzeyde olmaması nedeniyle de bazı cerrahların istifa edeceği konuşulmakta.

Anımsayacaksınız, içinde bulunduğumuz kovid-19 salgını nedeniyle Sağlık Bakanlığı, acil vakaların dışında diğer ameliyatları durdurmuştu...

Ne diyelim...

Hadi hayırlısı!..

Lale Akasoy - Yeni Dönem

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.