Sağlıkçıların Yeni Yönetmelikte Disiplin Cezası Ayrıntısı Dikkat Çekti

Sağlıkçıların Yeni Yönetmelikte Disiplin Cezası Ayrıntısı Dikkat Çekti
Sağlık çalışanlarının özlük haklarını düzenleyen yönetmelik yönetmelik Resmi Gazete'de yayımlandı. Yayımlanan Ek ödeme Yönetmeliğinde personelin her ay sabit olarak alacağı taban ödemede, disiplin cezası alanlardan; uyarma ve kınama cezası alanlara bir ek ödeme dönemi, aylıktan kesme cezası alanlara iki ek ödeme dönemi, kademe ilerlemesi cezası alanlara üç ek ödeme dönemi süresince yapılmaz ibaresi dikkat çekti. Sağlık Personeli Disipilin cezalarının adil olarak verileceğini yada verilmeyeceğini kontrol edi

Özellikle bir kişinin aynı suçtan iki kez cezalandırılamayacagı düşünüldüğünde aylıktan kesme cezası alan personelin hem taban ödemesi kesilecek, hemde 1/30 oranında maaşında kesinti olacak anlamına geliyor. Bundan sonra sanırız her sağlık personelinin bir avukatı olması gerekecek. Zaman tüm sağlık personeline bu maddenin Sözleşmeli Yöneticiler tarafından nasıl uygulanacağı merak konusu. Bilindiği üzere sağlıkta sözleşmeli yönetici olmak için tek bir şart var. Lisans mezunu olmak. Sağlık personelinin disiplin cezası aldığında ek ödemesi kesilecek. Sağlık personeli merak ediyor. Sözleşmeli yönetici dsiplin cezası aldıgında neden kesilmiyor.

Yayımlanan Ek ödeme Yönetmeliğinde  yer alan ilgili madde;

Taban ödeme; personelin ödüllendirilerek motivasyonun artırılması amacıyla yapılan ödemedir. Bu ödeme, Ek-3A sayılı tablodaki personelin kadro unvanına göre belirlenen taban katsayısının en yüksek Devlet memuru aylığı ile çarpımı sonucu bulunan tutardır. Bu ödemenin hesaplanmasında mesai içi aktif çalışma gün katsayısı ayrıca çarpan olarak kullanılır. Bu ödeme disiplin cezası alanlardan; uyarma ve kınama cezası alanlara bir ek ödeme dönemi, aylıktan kesme cezası alanlara iki ek ödeme dönemi, kademe ilerlemesi cezası alanlara üç ek ödeme dönemi süresince yapılmaz.

sağlıkpersoneli.com

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.