Sağlıkta şiddete son!

Sağlıkta şiddete son!
Hayatlarını riske atarak Milletimiz için mücadele eden Tüm sağlık çalışanlarımıza kolaylıklar diliyor, Sağlık çalışanlarımıza yapılan sözlü veya fiili tüm saldırıları şiddetle kınıyoruz.

Geçtiğimiz günlerde Samsun Terme Devlet Hastanesinde çalışan Öz Sağlık Sen Sendikamız üyesi Özel güvenlik görevlisi Tahsin Alkan kardeşimiz görevini ifa ederken bir hasta yakınının fiziki müdahalesine, şiddetine maruz kalmıştır. öncelikle işçi kardeşimize geçmiş olsun derken Allah’tan acil şifalar diliyoruz.

Üyemizle alakalı hukuku süreç başlatılmıştır, saldırganın en ağır cezayı alması için konunun bizzat takipçisiyiz. Pandemi sürecinde en çok ihtiyaç duyduğumuz sağlık çalışanlarımız hayatları pahasına görevlerini ifa ederken, Hastalarımıza hizmet verirken ne acıdır ki hizmet ettikleri hastaların yakınları tarafından şiddete maruz kalmaktadır. Bir an önce bu barbarlığa karşı acil önlem alınmalıdır. Sağlıkta şiddetin ana unsurları genellikle hizmet alan hastalar değilde, hastaya refakat ettiğini iddia eden yakınları tarafından yapılması ayrıca manidardır.

Olaydan anlaşılacağı üzere sağlık çalışanlarımız hizmetin aksamaması, hızlı, daha kaliteli ve güvenli hizmet vermek için mücadele ederken hasta yakınları buna engel olmak durumundadır. Bir an önce hizmetin aksamaması, hastaların vatandaşlarımızın mağdur olmaması, sağlık çalışanlarımızın can güvenliğinin sağlanması için tedbirler alınmalı, cezalar caydırıcı hale getirilmelidir.

Ayrıca Güvenlik görevlisi işçi kardeşlerimiz bu ve benzeri olaylar neticesinde Görevli kimlik kartlarını yenileyememe durumu ile karşı karşıya kalmakta ve kimlik kartlarını yenileyemedikleri içinde iş akitlerinin feshedilmesi korkusu yaşamaktadırlar. Acilen bu konuda da yasal düzenlemelerin yapılası gerekmektedir.

Bu vesile ile canla başla Hayatlarını riske atarak Milletimiz için mücadele eden Tüm sağlık çalışanlarımıza kolaylıklar diliyor, Sağlık çalışanlarımıza yapılan sözlü veya fiili tüm saldırıları şiddetle kınıyoruz.

Fatih Öksüz /Ülkem-İş Konfederasyonu Genel Başkan Yrd.

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.