Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik Mezunları 6 Bin Atama İstiyor

Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik Mezunları 6 Bin Atama İstiyor
Merhaba, biz Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu bölümlerinden biri olan, Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik bölümü mezunları/öğrencileriyiz. Sizlere bölümümüzün hastanelerdeki geniş görev alanlarından ve bu geniş görev alanlarına istihdam edilemeyen “DİPLOMALI” bizlerin sorunlarından bahsetmek istiyoruz.

Öncelikle:

Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik özel ve kamu, kurum ve kuruluşlarında; hastanın randevu hizmetlerini düzenleme, kabul işlemlerini yapma, hastayı kurumun işleyişi ve tıbbi hizmetler konusunda bilgilendirme, hastaya ait kayıtları tutma, idari ve tıbbi ünitelerdeki haberleşme ve yazışma hizmetlerini yürütme, hasta dosyalarını ve gerekli görülen diğer belge ve raporları bilimsel metotlarla arşivleme ve hizmete sunma, hastalıkları-işlemleri ve sağlıkla ilgili sorunları belirlenen uluslararası sınıflandırma sistemlerine göre sınıflandırma ve kodlama işlemlerini yapma, tıbbi istatistikler ile ilgili verileri derleme ve bilimsel metotlarla analiz ederek sonuçları periyodik olarak ilgililere rapor etme görevlerini kapsamaktadır. Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik programını tamamlayanlar kamu ve özel sağlık kurum ve kuruluşlarında “Sağlık Teknikeri - Tıbbi Sekreter” unvanı ile Sağlık Bakanlığına bağlı kamu veya özel yataklı/yataksız sağlık kurum ve kuruluşlarının poliklinik ve klinik bilgi işlem hizmetlerinde, hasta kayıt ve kabulde, insan kaynakları birimlerinde, merkezi tıbbi arşiv hizmetlerinde çalışabilmektedirler.

Hastanelerin tüm bu birimlerde Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’ndan mezun olan “Tıbbi Sekreterlerin” görev alması gerekirken, Sağlık Bakanlığı bünyesinde olan tüm hastanelerde maalesef taşeron işçiler çalıştırılmaktadır. Bölümümüze istihdam sağlanmayıp bunun yerine eğitimini almayan taşeron işçi alınacaksa neden tüm üniversitelerin Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’nda bu program mevcut?

Sağlık Bakanlığına sormak istediğimiz birkaç soru var, bu sorularımız başlıca:              

1) Kamu ve özel hastanelerde yapılan denetim esnasında Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik işlerinde çalışan personelin Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik bölümünden mezun olma durumunu gözetiyor mu?

2) Bakanlığımız bünyesinde çalışan kaç “DİPLOMALI TIBBİ SEKRETER” bulunmaktadır? Bunların kaçı taşeron olarak çalışmaktadır?

3) Atama bekleyen +140 bin Tıbbi Sekreter gerçeği göz önünde bulundurulduğunda atama sayısını arttırma yönünde bir çalışmanız var mıdır? İhtiyaç kadar sağlık personeli alımı olduğu gerekçesine göre alım sayısı planlanıyor ise ihtiyacı belirleyen kriterleriniz nelerdir? Yoksa bu kriterlerinizin en başında; “SAĞLIK HİZMETLERİ EĞİTİMİ GÖRMEMİŞ, İLGİLİ BÖLÜM MEZUNU OLMAMIŞ” maddesi mi bulunuyor? 

4) 2021-2022 dönemi için 2020 KPSS Ön Lisans puanı ile kaç Tıbbi Sekreter ataması planlanıyor? Yoksa diğer dönemlerde olduğu gibi en minimum seviyede Tıbbi Sekreter alınıp kalan ihtiyacı taşeron alımıyla mı tamamlanacak?

TÜM BU SORUNLARIMIZA ÇÖZÜM BULMAK İSTİYORUZ. SİZLERDEN RİCAMIZ BU SORUNLARIMIZA SES OLMANIZ VE +140 BİN BÖLÜM MEZUNUNU YALNIZ BIRAKMAMANIZDIR. Sorunlarımızı bahsedeceğinizden hiç şüphemiz yok, şimdiden vereceğiniz destekler için çok teşekkür ediyoruz…

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum