Tüm sağlık çalışanlarına kadro verilmesi Cumhurbaşkanı Yardımcısına soruldu

Tüm sağlık çalışanlarına kadro verilmesi Cumhurbaşkanı Yardımcısına soruldu
Koronavirüs salgını sürecinde görev alan tüm sağlık personelinin haklarında iyileştirme yapılması ve sağlık çalışanlarına kadro verilmesi hakkındaki önerge Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat OKTAY tarafından yazılı olarak yanıtlanması istemiyle TBMM'ye sunuldu.

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA 

Aşağıda yer alan sorularımın Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat OKTAY tarafından yazılı olarak yanıtlanmasını arz ederim. /Metin İLHAN Kırşehir Milletvekili 

Covid-19 (Koronavirüs) tüm dünyada büyük tehlike oluşturan ve hâlen tam anlamıyla tedavisi de olmayan bulaşıcılığı çok yüksek salgın bir virüstür. Bu felaket ile başa çıkmada birincil ihtiyacımız elbette ki tedavidir. Dolayısıyla tüm sağlık çalışanları bu süreçte milletimiz için canlarını ortaya koyarak fedakârca çalışmaktadırlar. Unutulmamalı ki sağlık sisteminin düzeninde en ufak bir aksama telafisi mümkün olmayan sorunlar ortaya çıkarabilir. O yüzden hastayı karşılayan görevliden temizlik personeline, röntgen teknisyeninden pansumancısına, 112 çalışanlarından yoğun bakım personeline, santraldeki görevliden tüm il sağlık müdürlüğü çalışanlarına topyekün bir mücadele söz konusu ve tabii ki tüm sağlık çalışanları da ayrım olmaksızın canlarını riske atmaktadırlar. 

Bu bağlamda; 

1. 657'ye bağlı ve üniversite hastanesinde çalışan kadrolu personele uygulanan 3 aylık tavan ek gösterge ödemesi vb uygulamalar diğer sözleşmeli ve ücretli tüm sağlık çalışanlarına da verilmelidir. Bu yönde hükümetinizce bir çalışmanız olacak mıdır? 

2. Bu salgın, kadrolu sağlık personeli dışındaki diğer sağlık çalışanlarına da yaptıkları işin riski anlamında ek ödeme, yıpranma vb özlük haklarının iyileştirilmesinin elzem olduğunu göstermiştir. Bu konuda hükümetinizin bir çalışması var mıdır? 

3. Eğer sağlık çalışanlarının özlük haklarında harhangi bir iyileştirme yapılacaksa bu iyileştirme kadrolu, sözleşmeli, ücretli ayrımı yapmadan tamamını kapsayacak şekilde mi düzenlenecektir? 

4. Koronavirüs tehlikesi bize sağlığın birincil önceliğimiz olduğunu göstermiştir. Bu anlamda sağlık çalışanları arasında ayrima, moral ve motivasyon düşüklüğüne sebep olan kadrolu, sözleşmeli ve ücretli gibi farklılıkların kaldırılması ve tüm sağlık çalışanlarına kadro verilmesi konusunda bir çalışmanız var mıdır? 

Kamubiz.com ÖZEL/ ANKARA

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
14 Yorum