Türk Sağlık Sen'de Kongre Oyunları İstifa Getirdi!

Türk Sağlık Sen'de Kongre Oyunları İstifa Getirdi!
Sağlıkta yönetici atamalarını eleştiren mevcut Başkan Çakmak'a 'aday olmama baskısı' yapıldı. Adaylıkta direnen Çakmak'ın karşısına en yakın çalışma arkadaşı aday olarak çıkarıldı. Tepki üzerine şuana kadar sendikadan 250 istifa geldi.

MHP'ye yakınlığı ile bilinen Türkiye Kamu Çalışanları Sendikaları Konfederasyonu'na( Kamu Sen) bağlı Türk Sağlık Sen Samsun Şubesi'nin kongresi, 21 Kasım'da gerçekleştirilecek. Kongre öncesi, yaşananlar ise duyanları şaşırttı. 

Samsun'da sağlıkta sendikal alanda etkin çalışmaları ile bilinen Türk Sağlık Sen Samsun Şube Başkanı Erdoğan Çakmak'a 'aday olmama baskısı' yapılmaya başlandı. Samsun'da sağlıkta yönetici atamaları ile ilgili eleştirilerini gündeme taşıyan Çakmak'a, Samsun'da Cumhur İttifakı'nın küçük ortağı MHP tarafından aday olmama baskısı yapıldığı iddia ediliyor. Hatta konunun MHP Genel Merkezi'ne kadar ulaştığı öne sürülürken, Çakmak'ın karşısına 8 yıldır birlikte çalıştığı mesai arkadaşı sendika yönetiminde yer alan Gökhan Şahin çıkarıldı. 

250 KİŞİDEN TEPKİ İSTİFASI  

Gözler 21 Kasım'da Hasret Düğün Salonu'nda gerçekleştirilecek kongreye çevrilirken, Türk Sağlık Sen Samsun Şube Başkanı Erdoğan Çakmak'a haksızlık yapıldığını düşünen 250 sağlık çalışanı sendikadan istifa etti. Çakmak'ın adaylığının engellenmesi durumunda ise sendikadan 2 binin üzerinde istifa yaşanacağı iddia ediliyor. Sendika yaşanan bu krizin nasıl aşılacağı merak ediliyor. 

MHP'den yalanlama

Türk Sağlık Sen Samsun Şube Başkanı Çakmak'a, MHP Samsun İl Yönetiminden 'aday olmama baskısı' yapıldığı ileri sürülüyor. Söz konusu iddialarla ilgili konuşan MHP İl Başkanı Abdullah Karapıçak, "Siyasi partiler farklı, sendikalar farklı ne alakası var. Böyle birşey yok "açıklaması yaptı. 

hedefhalk.com

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.