100 bine yakın sosyoloji mezunu atama bekliyor

100 bine yakın sosyoloji mezunu atama bekliyor
130 üniversitede bulunması dışında açıköğretim fakültesinde de kendisine yer bulan sosyoloji bölümü 100.000'e yakın mezunla alımlarda yer bulamamaktadır. Alım sayısı yılda 100 kişiye ulaşmayan bir bölümün öğrenci ve mezunları olarak sesimize kulak vermenizi ve gereğinin yapılmasını istiyoruz.

Merhaba. Güvenilir bir haber bülteni olmanız dolayısıyla haber bülteninize konu olabilecek bir mağduriyetten bahsetmek istiyoruz. 

Son  yıllarda yapılan atamaların neredeyse hepsi sözleşmeli personel alımı şeklinde yapılmaktadır. Biz Sosyoloji Bölümü öğrencileri ve mezunları olarak gerek sosyal paylaşım sitelerinde paylaşımlarımızla gerekse resmi kuruluşlarla irtibat kurmaya çalışarak birtakım çalışmalar yürütüyoruz.  "Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına Dair Esaslar'daki Ekli-4 Cetvel"de unvan olarak yer almamamızdan kaynaklı
mağduriyetimizin giderilmesini istiyoruz çünkü bu cetvelde yer almadığımız için alımlarda da yokuz

İşte bu sebeple cetvelde sosyolog unvanına da yer verilmesi için sesimizi duyurmak istiyoruz. Sizin de bu haklı mücadelemizde sesimizin duyulmasına vesile olmanızı istiyoruz.130 üniversitede bulunması dışında açıköğretim fakültesinde de kendisine yer bulan sosyoloji bölümü 100.000'e yakın mezunla alımlarda yer bulamamaktadır. Alım sayısı yılda 100 kişiye ulaşmayan bir bölümün öğrenci ve mezunları olarak sesimize kulak vermenizi ve gereğinin yapılmasını istiyoruz.

On binlerce genç sosyologun Mesleğinin ve meslektaşlarının itibarının zedelenmemesi ve bu durumun düzeltilmesi adına yetkililerin biran önce sorumluluk almasını ve on binlerce insanın talebini artık görmezden ve duymazdan gelmemelerini temenni ediyoruz. Sözleşmeli alımlarda yer almamız ve yapılan haksızlığın son bulması için sesimizin ilgili makamlara ulaşmasında desteğiniz çok önemli. Sosyologların sesinin duyulmasında siz de bizim yanımızda  olursanız müteşekkir olacağız. Bu konuya önem verip ilgisiz kalmayacağınızı düşünüyoruz. Zira bir ülke için umudu tükenmiş bir gençlikten daha kötü ne olabilir bilemiyoruz.

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum