3055 önlisans biyokimya mezunlarının talepleri

3055 önlisans biyokimya mezunlarının talepleri
Biyokimyasal analizleri yapabilecek yetkinliği kazanmış durumdayız ancak saglık mensubu olarak çalışabilmemiz için derslerimiz ve ders içeriklerinin incelenerek sağlık bakanlığı nezlinde de biyokimya teknikerlerin mezun olduğu biyokimya programının kimya ve kimyasal işleme teknolojileri bölümü altından çıkarılıp sağlık alanı ile ilgili bir bölüm altına dahil edilmesini istiyoruz

Nitelik kodu 3055,Bölüm kodu 9242 karadeniz teknik üniversitesi önlisans biyokimya mezunlarıyız. 2 yıl Eğitim-Öğretim süresince aldığımız dersler ve hastane laboratuvarında 40 iş günü staj deneyimi sağlık bakanlığıtarafından onaylı diplomalarımız ile biyokimya teknikeri unvanıyla mezun olmaktayız.

Gerek almış olduğumuz dersler gerek yapmış olduğumuz staj deneyimi sonunda insan sağlığını ilgilendiren her türlü biyokimyasal analizleri yapabilecek yetkinliği kazanmış durumdayız ancak saglık mensubu olarak çalışabilmemiz için derslerimiz ve ders içeriklerinin incelenerek sağlık bakanlığı nezlinde de biyokimya teknikerlerin mezun olduğu biyokimya programının kimya ve kimyasal işleme teknolojileri bölümü altından çıkarılıp sağlık alanı ile ilgili bir bölüm altına dahil edilmesini istiyoruz ya da tıbbi laboratuvar yönetmeliğine eklenmelidir. 1219 sayılı kanunda meslek tanımlarının yapılmasını rica ediyoruz..

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.