4 yılda 91 mimar atandı! Kamuya 5000 mimar atansın!

4 yılda 91 mimar atandı! Kamuya 5000 mimar atansın!

MİMARLAR OLARAK KAMUDA MİMAR İSTİHDAMINA YÖNELİK HAZIRLADIĞIMIZ RAPORUMUZ

KPSS’ye girmiş, ilk 1000 de en çok bulunan branşlardan biri olan ve çok yüksek puanlarla atanamayan MİMARLAR olarak  hazırladığımız bu raporda:
⦁    Özellikle 2018 senesinden sonra hızla azalan kamuda MİMAR istihdamının tablo ve grafiklerle anlatımı, 
⦁    Kamuya alınmak üzere alıma çıkan MİMAR ilanı sayısı ve diğer branşlar için bu sayının karşılaştırılması sonucu “MİMARlık” branşının istihdam oranının azlığı, MİMARların 85-93 gibi

KPSS puanlarıyla açıkta kalmasının önüne geçilmesi için talep ettikleri toplu MİMAR istihdamına yönelik istekleri 

Aşağıdaki grafikte “MİMARLARIN KAMUDA İSTIHDAMI”nın senelere göre dağılımı verilmiştir. Grafikten de anlaşıldığı üzere MİMAR istihdamı aşamalı bir şekilde azalmış ve KPSS 2020 Merkezi Alımlarında 47 kadroya kadar düşmüştür. KPSS’den yüksek puanlar alan ve KPSS’de ilk 1000’de bulunan birçok MİMAR yüksek puanlarına rağmen düşük alım sayısı sebebiyle yüksek puanlarıyla açıkta kalmaktadır.

KAMUBİZ.COM İnstagram KANALI İÇİN TIKLAYINIZ



Grafik 1. KPSS 2020 Merkezi Alımlarla Kamuda İstihdam Edilen MİMAR Sayısı
Merkezi Alımlarda MİMARlık Branşının Kamu Kurumlarında En Düşük Puanı ve Kadro Sayısı

KPSS 2020/2’de 93,81394    8 KADRO
KPSS 2021/1’de 93,05558    11 KADRO
KPSS 2021/2’de 92,88215    22 KADRO
KPSS 2021/3’de 92,13128    1 KADRO
KPSS 2022/2’de 93,29321   20 KADRO

MİMARLARIN SORUNU SADECE ATANAMAMAK DEĞIL ÇOK YÜKSEK PUANLARLA ATANAMAMAK 
Birçok yüksek puanlı MİMARIN açıkta kalmasını engellemenin en büyük çözümü Toplu MİMAR  istihdamı sağlamak ve birçok MİMARI KAMUDA ISTIHDAM etmektir.

2022 KPSS SONRASI KURUMLARIN YAPTIĞI ALIMLAR VE MİMAR ALIM SAYILARI


2022 KPSS SONRASI DİĞER BRANŞLARIN ALIM SAYILARININ KARŞILAŞTIRILMASI
 

2022 KPSS PUANLARIYLA ATAMA BEKLEYEN MİMARLARIN TÜRKİYE YÜZYILINDA BEKLENTİLERİ 

Yüksek puanlarla girdiğimiz, büyük emeklerle okuduğumuz “MİMARlık” bölümünden mezun olan ve KPSS ile kendini kanıtlamış genç MİMARlar olarak devletimize faydalı olacak bir şekilde istihdam edilmek, ülkemize hizmet etmek istiyoruz.

Sayın Cumhurbaşkanımızın ülkemizin geçlerine ve bu gençlerin isteklerine ne kadar duyarlı olduğunu bilen MİMARlar olarak kendisinden “MİMARların Kamuda İstihdamı” bağlamında, bizlerin de sesini duymasını istemekte, diğer branşlarla “MİMARlık”ın kamuda istihdamı arasındaki orantısızlığın giderilmesi noktasında kendisinden yardım istemekteyiz. 
KPSS’de ilk 1000’de en çok bulunan branşlardan biri olmamız ve 85-93 puanlarla atanamamamız hem bizleri; hem de ailelerimizi üzmekte ve bu mağduriyetin giderilmesi için yardım talep etmekteyiz.

Yukarıda da görüldüğü gibi en az istihdam MİMARlara verilmiş, toplu MİMAR alımı olmayışı ve bu sayılar 2022 KPSS ile yerleşmek isteyen birçok MİMARı endişeye sürüklemiştir. MİMARlara toplu bir istihdam yapılmaması binlerce MİMARı mağdur etmekte, yüksek puanlı birçok MİMARın açıkta kalmasına sebep olmakta ve mevcut kadrolardaki isimlerin tekrar tercih yapması durumunda verilen bu az kadronun da yanmasına sebep olmaktadır. 

Son 4 senede merkezi alımla toplam 91, 2020 KPSS merkezi alımıyla 47 kadro bizim sayımızdan ve istediğimiz istihdam oranından oldukça uzak olup emeklerimizin ve aldığımız yüksek puanların karşılığını alamamamıza sebebiyet vermektedir. 

MİMARlar olarak tüm bu parametrelerin gözden geçirilmesini istiyor, adil ve orantılı bir toplu istihdam bekliyoruz. Bu noktada Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN’ın gerekeni yapacağından şüphe duymuyoruz, devletimize ve güzel ülkemize hizmet etmek isteyen binlerce genç MİMAR olarak devlet büyüklerimizden yardım talep ediyoruz.
ATAMA BEKLEYEN MİMARLAR

WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.