400 bin iktisadi ve idari bilimler fakültesi mezunu atama bekliyor

400 bin iktisadi ve idari bilimler fakültesi mezunu atama bekliyor
Birçok üniversitede maliyeti düşük diye kurulan iktisadi ve idari bilimler fakültelerinden mezunların sayısı 400 bini geçmiştir. İktisat, ekonometri, işletme, maliye, uluslararası ilişkiler, kamu yönetimi gibi alanlarda eğitim alan mezunlar kamuya yerleşebilmek umuduyla KPSS’ye girerken, açılmayan veya çok az açılan kadrolar nedeniyle işsiz kalıyorlar.

İYİ PARTİ TRABZON MİLLETEVEKİLİ HÜSEYİN ÖRS'ÜN İİBF MEZUNLARI HAKKINDA TBMM'DE YAPTIĞI KONUŞMA:

İİBF MEZUNLARI 400 BİNİ GEÇTİ

Değerli milletvekilleri, iktisadi ve idari bilimler fakülteleri Türkiye'nin en çok mezun veren ama mezunları en çok işsiz kalan fakülteleridir. Birçok üniversitede maliyeti düşük diye kurulan iktisadi ve idari bilimler fakültelerinden mezunların sayısı 400 bini geçmiştir. İktisat, ekonometri, işletme, maliye, uluslararası ilişkiler, kamu yönetimi gibi alanlarda eğitim alan mezunlar kamuya yerleşebilmek umuduyla KPSS’ye girerken, açılmayan veya çok az açılan kadrolar nedeniyle işsiz kalıyorlar. Kendimin de milletvekili olmadan önce Karadeniz Teknik Üniversitesinde hocalığını yaptığım iktisadi ve idari bilimler fakültesi mezunlarının istihdam sorununu burada sizlerin dikkatine sunuyorum.

İİBF MEZUNLARI  ADALET İSTİYOR

Türkiye’de genç işsizlere baktığımızda bunun büyük bir kısmını ne yazık ki iktisadi ve idari bilimler fakültesi mezunları oluşturmaktadır. İktisadi ve idari bilimler fakültesi mezunu genç kardeşlerimiz aldıkları eğitimle hak ettikleri kadrolara yerleşmek istiyorlar. Bizim bunların sesine kulak vermemiz gerekir çünkü İİBF mezunları imtiyaz değil, adalet istiyorlar; İİBF mezunları torpil, iltimas değil, atanabilecekleri kadroların ilan edilmesini istiyorlar. İİBF mezunları KPSS sonrası kurum mülakatlarının şeffaf olmasını, sınavların ve mülakatların belli bir planlama dahilinde yapılmasını, sınav yapılacak merkezlerin çoğaltılmasını, mezun sayısının kontrol altına alınmasını ve İİBF mezunlarının girebileceği alanlara diğer bölümlerden mezun olanların alınmasını önleyen bir düzenlemenin yapılmasını istiyor.

Kamubiz.com ÖZEL/ ANKARA

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.