Binlerce 3319 Harita ve Kadastro Teknikeri Atama Bekliyor!

Binlerce 3319 Harita ve Kadastro Teknikeri Atama Bekliyor!
40 bini aşkın 3319 kodlu Harita ve Kadastro Teknikeri 2021 KPSS tercihleri kapsamında adil kontenjan talebinde bulunuyor. Yüksek KPSS puanına sahip teknikerler düşük kontenjan nedeniyle geçen yıllarda KPSS tercihlerinde herehangi bir kamu kurum ve kuruluşlarında yerleşemediklerini söylüyorlar.

40 bin mezunu aşkın #HaritaveKadastroTeknikerleri olarak gece gündüz demeden yaptığımız etkinliklere bizlere yapılan haksız ve adaletsiz yapılan atamaların önüne geçmek ve bu atamaların artırılmasını sağlamak için uğraş veriyoruz.  

Hem merkezi atama hem de sözleşmeli personel atamalarında son yıllarda #HaritaveKadastroTeknikerleri atama sayılarının ciddi bir şekilde azaldığı gözlemlenmektedir. Bu bağlamda bazı kamu kurumlarına yapılan #HaritaveKadastroTeknikerleri Atama sayıları şu şekildedir: 

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü: 2016 KPSS Puanı ile 500, 2018 KPSS Puanı ile 55 

Mili Emlak Genel Müdürlüğü: 2016 KPSS Puanı ile 24, 2018 KPSS Puanı ile 0 

Karayolları Genel Müdürlüğü: 2016 KPSS Puanı ile 56, 2018 KPSS Puanı ile 0 

T.C. Devlet Demiryolları: 2016 KPSS Puanı ile 21, 2018 KPSS Puanı ile 5 

Devlet Su İşleri: 2016 KPSS Puanı ile 11, 2018 KPSS Puanı ile 0 

Yukarıda da görüleceği üzere kamu kurumlarının işlem hacminin sürekli artmasına rağmen yapılan atamaların artmadığı hatta yüksek miktarda azaldığı görülmektedir. Buna bir de kamu kurumlarında görevde yükselen, emekli olan, istifa eden kişiler eklendiğinde mevcut personel üzerindeki işlem yükünü artırmakta ve çalışanlar büyük zorluk çekmektedirler.  

Yukarı atama sayılarını yazdığım ve yazamadığım toplam 22 farklı kamu kurumunda istihdam olanağı olmasına rağmen 2018 KPSS Puanı ile 55, 2020/2 atamasında ise sadece 8 kişi atanmıştır. Bakanlardan ve yetkililerden günümüzdeki oluşan yığılmaları önlemek için;  

Tapu ve Kadastro ile Milli Emlak'tan 2000 atama, 

Kalan 21 kurumdan (Karayolları, İlbank, DSİ gibi)1000 atama, 

Belediyelerin merkezi alım yapmasını, istiyoruz. 

#HaritaveKadastroTeknikerleri olarak bizler devlet okullarında teknik ve yazılı eğitimimizi tamamlayarak, devletimiz tarafından açılan sınavda başarı göstererek 657 Sayılı Devlet Memurluğu Kanuna göre Ülkemize hizmet etmek için hazırız. Bizlere verilen atama sayıların artırılmasını, adaletli ve hakkaniyetli bir şekilde bölümler arasında dağıtılmasını talep ediyoruz.  

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
2 Yorum