CHP ve MHP'den Tarım Bakanına Atama Çağrısı! 150 Bin Mühendis ve Tekniker Atama Bekliyor

CHP ve MHP'den Tarım Bakanına Atama Çağrısı! 150 Bin Mühendis ve Tekniker Atama Bekliyor
CHP ve MHP milletvekilleri TBMM genel kurulunda yapmış oldukları konuşmalarında, ziraat fakültelerinin her yıl 5 bin mezun verdiğini, 50 bini aşkın işsiz ziraat mühendisi bulunduğunu ve 150 bin mühendisin atama beklediğini açıkladılar..

50 bini aşkın işsiz ziraat mühendis var

AYHAN BARUT (Adana) – Sayın Başkan, Türkiye'de ziraat fakülteleri her yıl yaklaşık 5 bin mezun vermekte, 50 bini aşkın işsiz ziraat mühendisi bulunmaktadır. Hepimiz biliyoruz ki Tarım Bakanlığı, liyakatsiz yönetim kurumu, personel açığını kapatmak için çaba göstermiyor, adım atmıyor, göstermelik ve çok az sayıda alımlarla günü geçiştirmeye çalışıyorlar. 

Tarım Bakanlığında sadece binlerce ziraat mühendisi açığı var; gıda, su ürünleri, veteriner hekim, balıkçılık teknolojisi mühendisi, orman mühendisi, tekniker ve teknisyen eksiği de çok fazla. Bu işin eğitimini alan gençlerimizi işsizlik batağına saplamanın mantığı yoktur. Bakanlık atama yapmalı, istihdam artırıcı projelerle destek vermeli, bu soruna acil çözüm getirmelidir. Ülkemize yük değil kazanç olmak isteyen gençlerimiz sizden haber bekliyor. Tarıma, çiftçimize ve ülkemize hizmet için bekleyen gençlerimizin sesini duyun, geçmiş dönemde verilen atama sözünü tutun.

150 bin ziraat mühendisi atama bekliyor

SEFER AYCAN (Kahramanmaraş) – Sayın Başkan, insanın dengeli ve yeterli beslenmeye ihtiyacı hayati bir konudur. Beslenme, insanın sağlık düzeyini etkileyen temel faktörlerdendir. Bu nedenle, artan nüfusla birlikte gıda üretimini, tarımsal üretimi artırmalıyız. Tarımsal üretimi artırmak için kaynakları doğru kullanmalı ve bilimsel yaklaşımlardan yararlanmalıyız; bilimsel danışmanlık, değerlendirme, denetim de tarımsal üretim için önemli konulardır. 

Bu nedenlerle tarım sektöründe hem kamuda hem de özel sektörde ziraat mühendisi, gıda mühendisi, su ürünleri mühendisi ve veteriner hekim istihdamını artırmalıyız. 150 bin ziraat mühendisi atama beklemektedir. Kamuda yapılacak atama; zirai analiz ve değerlendirme, özellikle toprak analizi, uygun ürün belirlenmesi ve doğru zirai ilaç kullanımı açısından önemli fayda sağlayacaktır

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.