Emlak ve emlak yönetimi mezunu atamaları için 3 önerge birden verildi

Emlak ve emlak yönetimi mezunu atamaları için 3 önerge birden verildi
Emlak ve emlak yönetimi ön lisans programı mezunlarının istihdamına ilişkin Meclise 3 önerge birden verildi.

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA 

Aşağıdaki sorularımın Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın Murat KURUM tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını Anayasanın 98. ve TBMM İçtüzüğünün 96.maddeleri gereğince arz ederim.11.02.2021 Av. Burcu KÖKSAL Afyonkarahisar Milletvekili 

Eğitimlerini tamamlamış bu ülke için görev yapmaya hazır ve nazır binlerce Emlak ve Emlak Yönetimi mezunu alım beklemektedir. Her sene Ocak ayında ilana çıkan, Tapu Kadastro ve Milli Emlak Genel Müdürlüğü atama ilanı Şubat ayı gelmesine rağmen hala ilana çıkmamış, binlerce atama ilanı bekleyen Emlak ve Emlak Yönetimi mezunlarını mağdur etmektedir. 

Bu bağlamda; 

1- Her yıl Ocak ayında yapılan atama ilanı bakanlığınızca 2021 yılı için ne zaman yapılacaktır? 

2- 2021 yılı için Emlak ve Emlak Yönetimi mezunlarına ayrılan bir kadro var mıdır? 3- Her yıl yapılan, bu yıl atama ilanı bile verilmeyen Emlak ve Emlak Yönetimi atama sayısı bakanlığınızca yeterli midir? 


TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA 

Aşağıdaki sorularımın Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın Murat KURUM tarafından Anayasanın 98'inci ve İçtüzüğün 96 ve 99'uncu maddeleri gereğince yazılı olarak cevaplandırılmasını arz ederim. 12.02.2021 Abdulkadir KARADUMAN /Konya Milletvekili 

Çalışma alanları Bakanlığınıza bağlı Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü olan Emlak ve Emlak Yönetimi Bölümü mezunları kendi alanlarında çalışmayı bekliyor. Yeterince alım olmadığından 30 bini aşkın mezun eğitimini aldığı alanda çalışma imkânı bulamıyor. Bu alanda taşra ve merkezde personel eksikliğinden kaynaklı olarak işlerde tıkanıklık yaşanmaktadır. Milli Emlak Müdürlüklerinde işlerin aksadığı, personel eksikliğinden dolayı çalışanların iş yükünün fazla olduğu ve bu durumun işleyişte tikanıklığa sebep olduğu bilinmektedir. Emlak ve Emlak Yönetimi Bölümü mezunları yeni dönemde yapılacak alımlarda kendilerine de kontenjan ayrılmasını beklemektedir. Bu bağlamda; 

1. Bakanlığınız bünyesinde çalışan Emlak ve Emlak Yönetimi Bölümü mezunu toplam kaç personel bulunmaktadır? Bu personellerin toplam mezun sayısına oranı nedir? 

2. Bakanlığınız bünyesinde Emlak ve Emlak Yönetimi Bölümü mezunlarından kısıtlı sayıda personel istihdam edilmesinin sebebi nedir? 

3. Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü bünyesinde çalıştırılan Emlak ve Emlak Yönetimi Bölümü mezunlarının aynı kademede çalıştırılan farklı branşlardaki çalışanlara oranı nedir? 

4. 2021 yılında yapılacak atamalarda bu bölüm mezunlarına da kontenjan ayrılacak mıdır? Emlak ve Emlak Yönetimi Bölümü için ayrılması planlanan kontenjan sayısı kaçtır? 


TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA 

Aşağıdaki soruların Hazine ve Maliye Bakanı Sayın Lütfi ELVAN tarafından yazım olarak cevaplandırılmasını arz ederim. 2021 V Dursun ATAŞ /Kayseri Milletvekili 

Emlak ve Emlak Yönetimi önlisans programından mezun olmuş 30 bine yakın gencimiz atama beklemektedir. Bu bölümlerden eğitim alan mezunlarımız stajlarını Tapu ve Kadastro Genel Müdürlükleri, belediyeler ve Milli Emlak Genel Müdürlüklerinde yapmışlardır. Çoğu ilçelerimizde ilgili kurumlarda yeterli seviyede memur bulunmamaktadır. Çalışan yetersizliğinden dolayı kurumlarımız işlerini yapamamakta vatandaşlarımızda mağdur olmaktadır. Üniversite mezunu gençlerimizin sayısı sürekli artmakta buna karşın özellikle de kamuda istihdama yönelik gerekli adımlar bir türlü atılmamaktadır. Ekonomik krizi derinden hissettiğimiz bu günlerde üniversite mezunu gençlerimiz aynı zamanda işsizlikle de mücadele etmektedir. 

Bu bilgiler ışığında; 

1- Emlak ve Emlak Yönetimi önlisans programından muzun olan gençlerimizin kadro ve atamaları üzerine bir çalışma yapılmakta mıdır? 

2- Bu bölümden mezun olan kişilerin kariyer planlamasına yönelik bir çalışma var mıdır? 

Kamubiz.com ÖZEL/ ANKARA

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum