En az 15 bin ziraat mühendisi ataması TBMM gündeminde

En az 15 bin ziraat mühendisi ataması TBMM gündeminde
Kayseri Milletvekili Dursun Aktaş, TBMM'de yaptığı konuşmasında ziraat mühendisi atamalarına değindi

Kayseri Milletvekili Dursun Aktaş'ın 15 bin ziraat mühendisi atama talebi şöyle:

2022 itibarıyla ülkemizde 40 ziraat fakültesi, 120 binin üzerinde de  ziraat mühendisi vardır. Bu 120 bin mezundan sadece 16 bini kamuda iş bulabilmiştir. Üstelik her yıl 5 binin üzerinde ziraat mühendisi daha mezun olmaktadır. Buna karşın, son üç yılda Tarım Bakanlığına 523, diğer kurumlara ise sadece 147 ziraat mühendisi alımı yapılmıştır; bu sayılar kurumların ihtiyacının çok altındadır.

En az 15 bin ziraat mühendisi atansın

KAMUBİZ.COM İnstagram KANALI İÇİN TIKLAYINIZ 

Ayrıca, pek çok kurum merkezî alımla değil, mülakatla alım yapmaktadır. Büyük fedakârlıklarla mezun olan gençlerimiz her yıl artan işsizlik ve kamuda alımın az olması nedeniyle ya iş bulamamakta ya da garson, vale, fabrika işçisi gibi mesleği dışında işlerde çalışmaktadır. Bunun önüne geçmek ve ülkede tarımı geliştirmek için en az 15 bin ziraat mühendisi ataması yapılmalı; bu atamalar mülakatla değil, liyakat esas alınarak merkezî sistemle yapılmalı diyor, Genel Kurulu saygıyla selamlıyorum.

WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.