Harita ve Kadastro Teknikerlerinden Bakan Kurum'a Mektup

Harita ve Kadastro Teknikerlerinden Bakan Kurum'a Mektup
Sayın Bakanım Murat KURUM beyefendi; Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, Milli Emlak Genel Müdürlüğü olan görev alanımızda kadrolarımızın tekrardan yer verilmesi, yukarıda belirtilen diğer kurumlarda kadrolarımızın arttırılması mesleğimizde meydana gelen yığılmayı bir nebze olsun azaltacak, biz gelecek hayali kuran harita teknikerlerine moral ve sevinç oluşturacaktır. Ekip ruhu içinde çalışmaya hazırız sizden de istediğimiz sesimizi duyup kurumlarınızda bizlere de yer vermenizdir

SAYIN BAKANIM MURAT KURUM BEYEFENDİ, 

Üniversitelerin Harita ve Kadastro Teknikerliği ön lisans programından mezun olmuş, yaklaşık 44 üniversitede 40 bin meslek elemanı niteliğine sahip 3319 Meslek kodlu Harita Teknikerleri olarak, Devletimizin ilgili kurumlarında bölümümüz mezunlarımızın yetkinliğini anlatmak üzere liyakat esaslı çalışmalar yapmaktayız ve almış olduğumuz yüksek KPSS puanıyla Ülkemize hizmet etmek için büyük çaba harcamaktayız.

Birçoğumuz stajlarımızı Devlet Kurumlarında tamamlamış bulunaktayız. 2020 Kamu Personeli Seçme Sınavına katılarak, merkezi ve sözleşmeli alımları başvurmak için beklemekteyiz.

Devletin sorumluluğu altındaki tapu sicillerinin düzenli bir biçimde tutulmasını, taşınmazlarla ilgili her türlü tapu işlemleri ile tescil işlerinin yapılmasını, siciller üzerindeki değişikliklerin takibini, sicil ve belgelerin arşivlenerek korunmasında, Ülkenin kadastrosunu yapmak, değişiklikleri takip etmek, kadastral ve topografik haritaların üretilmesi amacı ile jeodezik altyapı, havadan fotoğraf alımı, 1/5000 ve daha üst ölçekli fotogrametrik ve yersel harita üretim hizmetlerini yapma işlemlerinde 2 yıllık eğitimimizi tamamlamış olup,  Ek-1 ‘de belirtilen transkript ile  aldığımız dersler tarafınıza sunulmuştur.

Yaptığımız inceleme neticesinde;

Ana Kurumumuz Çevre ve Şehircilik Bakanlığına bağlı; 

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünde; 
2016 KPSS Puanı ile;    Harita ve Kadastro Teknikeri    500
2018 KPSS Puanı ile;    Harita ve Kadastro Teknikeri    55

Kadro verilerek ana çalışma kurumumuz olan Milli Emlak Genel Müdürlüğünde kadro sayılarımız düşürülerek, yan bir bölümün tercih edildiği, (EK-2, EK-3)   

Milli Emlak Genel Müdürlüğünde;

2016 KPSS Puanı ile;    Harita ve Kadastro Teknikeri    24
2018 KPSS Puanı ile;    Harita ve Kadastro Teknikeri    0

Kadro verilerek ana çalışma kurumumuz olan Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünde kadro sayılarımız düşürülerek, yan bir bölümün tercih edildiği, tespit edilmiş bu da bizlerde atanıp atanamama endişesi oluşturarak mesleğimizde yığılma meydana getirmiştir. (EK-4)

Sayın Bakanım Murat KURUM Beyefendi, Anayasa Maddesi Madde 10- “Herkes, dil, ırk, renk, cinsiyet, siyasî düşünce, felsefî inanç, din, mezhep ve benzeri sebeplerle ayırım gözetilmeksizin kanun önünde eşittir” denilerek,

657 Sayılı Devlet Memurluğu Kanunu gereğince; Madde 3- Sınıflandırma:

a) Devlet Kamu Hizmetleri Görevlerini ve bu görevde çalışan Devlet Memurlarını görevlerin gerektirdiği niteliklere ve mesleklere göre sınıflara ayırmaktır. Kariyer:

b) Devlet Memurlarına, yaptıkları hizmetler için lüzumlu bilgilere ve yetişme şartlarını uygun şekilde, sınıfları içinde en yüksek derecelere kadar ilerleme imkanını sağlamaktır. Liyakat:

c) Devlet Kamu hizmetleri görevlerine girmeyi, sınıflar içinde ilerleme ve yükselmeyi, görevin sona erdirilmesini liyakat sistemine dayandırmak ve bu sistemin eşit imkanlarla uygulanmasında Devlet Memurlarını güvenliğe sahip kılmaktır.”  denilerek, 

Hiçbir dayanağını olmadan kadroların azaltılıp yan bölümlerin tercih edilmesi, Anayasa Kanununun 10. Maddesine göre eşitlik ilkesi doğrultusunda hiçbir meslek grubundan ayrı tutulmama, 657 Sayılı Devlet Memurluğu Kanunu gereğince Devlet Memurluğuna girme hakkına sahip olma, hükmü uyarınca mesnet bulunmamaktadır.

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünde Harita ve Kadastro Bölümü görev tanımı gereğince, Tapu Genel Müdürlüklerinde çalışma alanımızın bulunması, ayrıca meslektaşlarımızın Tapu Müdürlüklerinde aktif olarak çalıştığı hususları tespit edilmiştir. Yan bölümlerin tercih edilmesi istihdamımızı büyük oranda daraltmıştır. Bizler sunulacak tüm şartları kabul ediyor, eski kadrolarımıza dönerek ülkemize hizmet etmek istiyoruz. 

Sayın Bakanım Murat KURUM beyefendi; Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, Milli Emlak Genel Müdürlüğü olan görev alanımızda kadrolarımızın tekrardan yer verilmesi, yukarıda belirtilen diğer kurumlarda kadrolarımızın arttırılması mesleğimizde meydana gelen yığılmayı bir nebze olsun azaltacak, biz gelecek hayali kuran harita teknikerlerine moral ve sevinç oluşturacaktır. Ekip ruhu içinde çalışmaya hazırız sizden de istediğimiz sesimizi duyup kurumlarınızda bizlere de yer vermenizdir.

Gereğinin bilgilerinize saygılarımızla arz ederiz.
                 
              
HARİTA VE KADASTRO TEKNİKERLERİ a.
                                                                                           
Ekler: 1-Harita ve Kadastro Bölümü Transkript
           2-TKGM 2016 Atama Dönemi Alımları
           3-TKGM 2018 Atama Dönemi Alımları
           4-Milli Emlak 2016-2018 Atama Dönemleri Alımları 

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum