Harita ve Kadastro Teknikerlerinden Milli Emlak Genel Müdürü Tufan Büyükuzun'a Mektup

Harita ve Kadastro Teknikerlerinden Milli Emlak Genel Müdürü Tufan Büyükuzun'a Mektup

SAYIN GENEL MÜDÜRÜM TUFAN BÜYÜKUZUN BEYEFENDİ,

Üniversitelerin Harita ve Kadastro Teknikerliği ön lisans programından mezun olmuş, 40 bin meslek elemanı niteliğine sahip 3319 Meslek kodlu Harita Teknikerleri olarak, Devletimizin ilgili kurumlarında mezunlarımızın yetkinliğini anlatmak üzere liyakat esaslı çalışmalar yapmaktayız ve almış olduğumuz yüksek KPSS puanıyla ülkemize hizmet etmek için büyük çaba harcamaktayız.

Birçoğumuz stajlarımızı kurumlarınız da tamamlamış olup, Kurumunuzda Maliye Hazinesi ve Devletin hüküm ve tasarrufu altındaki taşınmaz malların yönetimine ilişkin hizmetleri, gerektiğinde diğer kamu kurum ve kuruluşları ile işbirliği yapma, Hazinenin özel mülkiyetindeki taşınmazların satışı, kiralanması, trampası ve üzerinde sınırlı aynî hak tesisi, Devletin hüküm ve tasarrufu altındaki yerlerin kiralanması ve bu yerler için gerekli görülen hallerde kullanma izni verilmesi işlemlerini hazırlama, Devlete intikali gereken taşınır ve taşınmaz mallarla hakların Hazineye mal edilmesi işlemlerini yürütmek, taşınmaz malların tescilini, taşınır malların tasfiyesini sağlamak, Hazineye ait taşınmaz malların envanter kayıtlarını tutmak, Hazine adına tescilini sağlamak, kişilerin mülkiyetinde bulunan taşınmazları satın almak, trampa etmek, kamulaştırma ve toplulaştırma işlerini hazırlamak gibi kurumun işlerinde yer almak istiyoruz.

Yaptığımız inceleme neticesinde;

Ana Kurumumuz Çevre ve Şehircilik Bakanlığına bağlı;

Milli Emlak Genel Müdürlüğünde;

2016 KPSS Puanı ile;

Harita ve Kadastro Teknikeri

24

2018 KPSS Puanı ile;

Harita ve Kadastro Teknikeri

0

Kadro verilerek ana çalışma kurumumuz olan Milli Emlak Genel Müdürlüğünde kadro sayılarımız düşürülerek, yan bir bölümün tercih edildiği, tespit edilmiş bu da bizlerde atanıp atanamama endişesi oluşturarak mesleğimizde yığılma meydana getirmiştir. (EK-1)

Harita Teknikerlerine yardımcı olmanız hem Harita Teknikerlerine moral ve motivasyon hem de birikmiş mezun sayımızda bir nebzede olsa azalma sağlayacaktır. Ekip ruhu içinde çalışmaya hazırız, talebimizin tarafınızca olumlu değerlendirilmesi Harita teknikerleri mezunlarına moral ve sevinç oluşturacaktır.

Aldığımız eğitimin, yetkinliğimizin, diplomamızın geniş kapsamını önsöz olarak görmenizi sizlerden temenni ediyoruz.

Gereğinin yapılmasını saygılarımızla arz ederim.

HARİTA TEKNİKERLERİ a.

 Milli Emlak son 4 yıl atama sayıları

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.