Kamuda A ve B grubu mesleklere girişte 35 yaş şartı kaldırılsın

Kamuda A ve B grubu mesleklere girişte 35 yaş şartı kaldırılsın
Kamuda A ve B grubu mesleklere girişte 35 yaş şartının kaldırılması veya esnetilmesi talebi

Sayın Kamu Biz Yetkilileri, Bizler kamuya personel alımlarında uygulanan 35 yaş sınırı sebebiyle mağdur olmuş on binlerce vatandaşlarız. Ülkemizde 28 Şubat 1997 yılında alınan MGK kararlarından dolayı(imam hatip ve meslek liselerine uygulanan katsayı uygulaması yüzünden)üniversitelere girişimiz yıllar boyunca engellendi.  Bu sorun 2011'de çözüldü.

Bizlerde önümüzün açılması ile üniversite sınavlarına girip, kazanıp mezun olduk.Daha sonra KPSS ve kurum sınavlarından muvaffak olmamıza rağmen fetö pdy terör örgütü mensuplarınca mülakatlardan haksız bir şekilde elendik. Bu arada doğal olarak yaşta almış olduk.

KAMUBİZ.COM İnstagram KANALI İÇİN TIKLAYINIZ

Kamuda A ve B grubu mesleklerde 35 yaş sınırı uygulanmaktadır ve biz bu meslek sınavlarına kabul edilmiyoruz. Avrupa ülkelerine baktiğimizda böyle bir sınırlamanın olmadığını görmekteyiz. İngiltere ve Almanya gibi ülkeler kamuya personel alımlarında yalnızca fiziki faaliyetlerin yoğun olduğu mesleklerde yaş sınırı aramakta.(polislik,itfaiye,subay vb mesleklerde) Zihinsel faaliyetlerin yoğun olduğu hakimlik ve müfettişlik gibi mesleklerde ise yaş sınırlamasını anayasalarına aykırı bulmaktadırlar.

Kariyer mesleklerde yaş sınırlaması 80'ler ve 90'larda anlaşılabilir bir durumdu. Çünkü ülkemizde insanlarımız 40'lı yaşlarında emekli oluyorlardı. Fakat günümüzde emeklilik yaşı 65'tir ve artık 35 yaş sınırı anlamını kaybetmiştir. Sayın Kamu Biz yetkilileri nasıl geçmişte katsayı meselesi yüzünden üniversitelere giremeyip mağdur olduysak şimdi de yaş sınırlaması yüzünden kamuda istihdam edilmekten men edilmiş durumdayız.S izlerden ricamız bizlere yardımcı olup bu yaş sınırlamasının kaldırılması ya da esnetilmesi talebimizi  sitenizde haber yapmanızdır. Saygılarımla

WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.