Kemal Kılıçdaroğlu: 'CHP'li belediyelerde, torpile son vermek için gerekirse Genelge çıkarırız'

Kemal Kılıçdaroğlu: 'CHP'li belediyelerde, torpile son vermek için gerekirse Genelge çıkarırız'
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP'li belediyelerde torpilli alıma son vermek için gerekirse Genelge çıkaracaklarını söyledi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 2021 yılının ilk günlerinde basın mensupları ile bir araya geldi.

Kamuya personel alımlarına dair Kılıçdaroğlu'na soru yönelttik. Kılıçdaroğlu kendi belediyeleri özelinde gerekirse Genelge çıkaracaklarını söyledi.

İşte Kılıçdaroğlu'na sorduğumuz soru ve cevabı

SORU: Sözlü sınavların kaldırılmasına yönelik açıklamalarınız çok dikkat çekiyor. Ancak yönetimi CHP'ye geçen belediyelerde, sözlü sınav yapılmaya devam ediyor. Ankara Büyükşehir'in 2020 yılında yaptığı itfaiye eri alım sınavında ilk 100'deki adayların yüzde 80'ini sözlüde elendi. Benzer bir uygulama Muğla Büyükşehir'de de oldu. Bu konuda CHP yönetimi, devraldığı belediyelerde, torpili kaldıracak bir örneklik olacak mı?

CEVAP: Söylenen belediyelerimizde yapılan uygulamaya ve rakamlara dair bilgim yok. İlgili belediye Başkanları ile görüşeceğim. CHP olarak gerekirse bu uygulamaları ortadan kaldırmak için Genelge çıkaracağız.
memurlar.net

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum