MHP'den Tarım Atamaları Hakkında Soru Önergesi

MHP'den Tarım Atamaları Hakkında Soru Önergesi
Ziraat ve gıda mühendisi atamalarına ilişkin Kırıkkale Milletvekili Av. Halil ÖZTÜRK, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli tarafından yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle yazılı soru önergesi verildi.

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

Aşağıdaki sorularımın Tarım ve Orman Bakanı Sayın Dr. Bekir Pakdemirli tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını; Anayasa'nın 98 ve İçtüzüğün 96. maddeleri gereğince saygıyla talep ederim. 16/12/2019 
Av. Halil ÖZTÜRK /Kırıkkale Milletvekili 

Kamuya gerçekleştirilen atamaların sınırlı olması nedeniyle, bazı meslek dallarında mağduriyetler söz konusudur. Geleceği adına meslek tercihinde bulunup, yıllarca büyük bir emek sarf ederek yüksek öğrenimlerini tamamlayan gençlerimiz, sınırlı sayıdaki kamu atamalarında, alım sayılarının yükselmesini beklemektedir. Bu kesim içinde uzun süredir atama bekleyen ziraat ve gıda mühendisleri de bulunmaktadır. 

Bu bağlamda; 

1-) Bakanlığınız bünyesinde kaç ziraat ve gıda mühendisi görev yapmaktadır? Tarım ve gıda denetimi hizmetlerinin etkinleştirilmesi ve yaygınlaştırılması için bu sayılar yeterli midir? 

2-) 81 ilimizden gelen kadro ihtiyaçlarına göre, ziraat ve gıda mühendisi ihtiyacı kaç kişidir? Bu kapsamda Kırıkkale’nin ziraat ve gıda mühendisi ihtiyacı kaçtır? 

3-) Seçim bölgem Kırıkkale'nin ihtiyacı olan ziraat ve gıda mühendislerinin ataması ne zaman yapılacaktır? 

4-) Halen Bakanlığınız bünyesinde boş bulunan ziraat ve gıda mühendisi kadrosu ne kadardır? 

5-) 2020 yılı içerisinde kaç ziraat ve gıda mühendisi alınması planlanmaktadır? 

6-) Ziraat ve gıda mühendislerimizin, Bakanlığınızın her personel alımında sayılarının düşük kalmasının nedeni nedir? 

Kamubiz.com ÖZEL/ANKARA

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.