Önlisans muhasebe bölümü mezunları hakkında 2 Milletvekili'nden soru önergesi

Önlisans muhasebe bölümü mezunları hakkında 2 Milletvekili'nden soru önergesi
3713 nitelik kodlu önlisans muhasebe bölümü mezunlarının kamuda istihdamına ilişkin İstanbul Milletvekilleri Sibel ÖZDEMİR ve Arzu ERDEM yazılı soru önergesi verdi. 3173 nitelik kodlu Ön Lisans Muhasebe Bölümü mezunlarının sayısı kaçtır? 3173 Nitelik Kodlu Önlisans Muhasebe mezunlarının talebi olan en az 120 ortaksız kadro tahsisine yönelik Bakanlığınızın gündeminde olan bir çalışma var mıdır ve bu mağduriyetleri acilen giderilecek midir?

3713 nitelik kodlu önlisans muhasebe bölümü mezunlarının kamuda istihdamına ilişkin İstanbul Milletvekilleri Sibel ÖZDEMİR ve Arzu ERDEM yazılı soru önergesi verdi.  3173 nitelik kodlu Ön Lisans Muhasebe Bölümü mezunlarının sayısı kaçtır?  3173 Nitelik Kodlu Önlisans Muhasebe mezunlarının talebi olan en az 120 ortaksız kadro tahsisine yönelik Bakanlığınızın gündeminde olan bir çalışma var mıdır ve bu mağduriyetleri acilen giderilecek midir? 

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA
Aşağıdaki sorularımın Maliye Bakanı Sayın Naci AĞBAL tarafından Anayasanın 98. ve İçtüzüğün 99. maddeleri gereğince yazılı olarak yanıtlanmasını saygılarımla arz ederim. 13/02/2018

Dr. Sibel ÖZDEMİR
İstanbul Milletvekili

3173 Nitelik Kodlu Önlisans Muhasebe mezunları, en az 120 ortaksız kadro tahsis edilmesini talep etmektedir. KPSS puanlarının yanmaması için atamalarının en geç 2018/1 Haziran ayına kadar tamamlanması gerektiğini, aksi halde puanlarının işlevsiz olacağını ve mağdur olacaklarını ifade ediyorlar.
Şimdiye kadar gerçekleşen hem merkezi atamalarda hem de açıktan atamalarda az sayıda Önlisans Muhasebe mezununa kadro verilmesi nedeniyle 85+ puanlarla atanamama endişesi taşıyorlar. 3173 Önlisans Muhasebe mezunları için bugüne kadar yapılan üç atamada verilen ortaklı ve ortaksız toplam kadro sayısının 299 olduğunu ve ataması yapılan mezun sayısının ise 95 kişi olduğunu savunuyorlar. Bu nedenle de muhasebe mezunlarının taban puanlarının 85+'da kaldığını ve hali hazırda 85, 84 puan üstü alan yüzlerce Önlisans Muhasebe mezunu olduğuna dikkat çekiyorlar.
Bu bağlamda;

l. 3173 Nitelik Kodlu Önlisans Muhasebe mezunları için bugüne kadar kaç kez ve hangi sayılarda ortaklı ve ortaksız atama yapılmıştır? Bugüne kadar açılan toplam kadro sayısı ve ataması yapılan kişi sayısı nedir?
2. Devlet kadrolarında 3173 Nitelik Kodlu Önlisans Muhasebe mezunu ihtiyacının kurumlara göre sayısal dağılımı nedir?
3. Atamalarının en geç 2018/1 Haziran döneminde yapılmamış olması durumunda KPSS puanlarının işlevsiz olması başta olmak üzere ortaya çıkacak diğer mağduriyetleri de göz önüne alındığında, 3173 Nitelik Kodlu Önlisans Muhasebe mezunlarının talebi olan en az 120 ortaksız kadro tahsisine yönelik Bakanlığınızın gündeminde olan bir çalışma var mıdır ve bu mağduriyetleri acilen giderilecek midir?

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

Aşağıda belirtilen sorularımın, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sayın Jülide SARIEROĞLU tarafından yazılı olarak cevaplandırılması için gereğini saygılarımla arz ederim. 14.02.2017

Arzu ERDEM
İstanbul Milletvekilİ

1- 3173 nitelik kodlu Ön Lisans Muhasebe Bölümü mezunlarının sayısı kaçtır? 2017 yılında 3173 nitelik kodlu Ön Lisans Muhasebe Bölümünden toplam kaç kişilik atama yapılmıştır?

2- 2018 yılında söz konusu bölümden mezun öğrencilerin atamasını yapmayı planlıyor musunuz? Planlıyorsanız bu yıl 3173 nitelik kodlu Ön Lisans Muhasebe Bölümü mezunlarından kaç kişiye kadro verilmesi hedeflenmektedir? Atama yapılmayacaksa bu bölümün hala eğitim vermesinin sebebi nedir?

3- Bakanlığınız tarafından 2018/1 Haziran atamasında 3173 nitelik kodlu Ön Lisans Muhasebe Bölümü mezunlarına 120 ortaksız kadro vermeyi planlıyor musunuz? Bu bölüm mezunu gençlerimizin mağduriyetlerini gidermek adına nasıl bir çalışma yapmayı düşünüyorsunuz?

Kamubiz.com ÖZEL HABER / ANKARA

(Sitemizden Alıntılanan Haberlerde Kaynak Gösterilmeden Kullanılması Halinde Yasal İşlem Yapılacaktır)

YENİ FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.