PTT'ye 55 bin personel alımı TBMM gündeminde

PTT'ye 55 bin personel alımı TBMM gündeminde
CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel PTT'ye 55 bin personel alımına ilişkin Ulaştırma Ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan 'ın yazılı yanıtlaması istemiyle TBMM'ye soru önergesi verdi. 55 bin memur alımına ilişkin soru önergesine verilecek cevabı, 2019 yılında PTT bünyesinde memur olarak atanmak isteyen memur adaylarını heyecanla beklemektedir.

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA 

Aşağıdaki sorularımı Anayasa 'nın 98 ve TBMM İçtüzüğü 'nün 96. Maddesi gereğince T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Sayın Mehmet Cahit Turhan tarafından yazılı olarak yanıtlaması konusunda gereğini arz ederim. 
Atilla SERTEL/İzmir Milletvekili

1. Kamuoyunda PTT 'nin 2023 yılına kadar 55 bin kişiyi istihdam edeceğine dair haberler yer almaktadır. PTT 'nin işe alımları ne zaman başlayacaktır?

2. PTT toplamda kaç kişiyi istihdam edecektir? Hangi yıl kaç kişi alınacaktır?

3. İşe alımlarda KPSS şartı aranacak mıdır? KPSS aranmayacaksa işe alımlar hangi yöntemle gerçekleştirilecektir?

4. İşe alımlarda kurum içi yazılı sınav yapılacak mıdır?

5. İşe alımlarda mülakat uygulanacak mıdır? Geçmiş dönemde mülakat yapılarak çok sayıda kişinin hakkı yenilmiş, KPSS' de dereceye girdiği halde mülakatta elenmiştir. Yeni işe alımda bu haksızlıkların giderilmesi için ne gibi adımlar atılacaktır?

Kamubiz.com ÖZEL/ ANKARA

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.