Sosyal Çalışmacı ve Sosyal Hizmet Uzmanı Aile Bakanlığından ÖSYM ile 4 Bin 500 Atama İstiyor

Sosyal Çalışmacı ve Sosyal Hizmet Uzmanı Aile Bakanlığından ÖSYM ile 4 Bin 500 Atama İstiyor
25 bin mezunu olan sosyal çalışmacı/sosyal hizmet uzmanı mensupları 4500 uzman personel alımının ÖSYM üzerinden mülakatsız alınmasını ve kendilerine yüksek kontenjanın ayrılmasını talep ediyorlar.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Bünyesine 6000 Personel Alınacak

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Sayın Derya Yanık atama bekleyen 10 binlerce adayı heyecanlandıran açıklamayı yaptı. Aile ve  cumhurbaşkanı tarafından 6 bin personel kadrosu ihdas edildi.

Sayın Derya YANIK katıldığı 24 Özel programında canlı yayında 6000 personel alımının müjdesini verdi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık katılmış olduğu özel bir televizyon kanalında personel alımına ilişkin olarak yapmış olduğu açıklamasında Aile Bakanlığına yeni 6 bin personel alımı için pozisyon ihdasının gerçekleştiğini belirtirken birçok alan ve unvan için kadro açılacağını ifade etti.

6000 personel alımının detayları:

Alım yapılacak unvanlar hakkında bilgi veren Sayın Bakan Derya Yanık, alınacak personellerin 1500’ ünün ASDEP’ li olacağını belirtirken,

Geriye kalan 4500 kadronun psikolog,sosyal çalışmacı, meslek uzmanı avukat bakım personeli, çocuk gelişimci, meslek personeli gibi unvanlara ihdas edileceğini belirtti.

Bakan Yanık’ın Açıklamaları

Bakan Yanık yapmış olduğu açıklamasında ‘Bakanlığımıza 6 bin personel için pozisyon ihdasımız gerçekleşti. Bakanlığımızda bir kerede en büyük personel istihdamı olacak. Öncelikle Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyorum. Kadro ihtiyacımızı önemli ölçüde karşılayacak bir talebe cevap verdiler, 6 bin personelin 1500’ü ASDEP’li olacak daha önce söz verdiğimiz gibi. Geriye kalan 4500 personel de meslek uzmanı avukat bakım personeli, idari personel sosyal çalışması, çocuk gelişimci, psikolog, sosyolog gibi meslek personeli arkadaşlarımız olacak. Süreç başladı” ifadelerine yer verdi.

Alımlar Ne Zaman Başlayacak?

Canlı yayında sürecin başladığına değinen Bakan Yanık, 2022 yılının ilk çeyreğinde yeni çalışma arkadaşlarımızla başlamayı ümit ediyoruz şeklinde konuştu.

Atama bekleyen yüzbinlerce memur adayı Bakan Yanık tarafından ilk ağızdan verilen müjde sonrasında Bakanlığın ilana çıkmasını bekliyor.

Sosyal Çalışmacı/Sosyal Hizmet Uzmanı mensuplarının Talepleri

25 bin mezunu olan sosyal çalışmacı/sosyal hizmet uzmanı mensupları 4500 uzman personel alımının ÖSYM üzerinden mülakatsız alınmasını ve kendilerine yüksek kontenjanın ayrılmasını talep ediyorlar.

Her gün twitter etkinliği düzenleyen sosyal çalışmacı/sosyal hizmet uzmanı mensupları 4500 personelin mülakatsız olması için seslerini duyurmaya çalışıyor

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum