Sosyolog ve sosyal çalışmacı atamalarına ilişkin soru önergesi

Sosyolog ve sosyal çalışmacı atamalarına ilişkin soru önergesi
2021 yılı sosyolog ve sosyal çalışmacı atamalarına ilişkin Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Sayın Zehra Zümrüt SELÇUK'a soru önergesi verildi. Önergede ayrıca sözleşmeli cetvelinde 4B’ye sosyologların eklenmesi de dile getirildi.

Sosyal çalışmacı atamalarına ilişkin soru önergesi

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA 

Aşağıdaki sorularımın Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Sayın Zehra Zümrüt SELÇUK tarafından Anayasa'nın 98 inci ve TBMM İçtüzüğünün 96. ve 99. Maddeleri gereğince yazılı olarak cevaplandırılmasını saygılarımla arz ederim. İrfan KAPLAN /Gaziantep Milletvekili 

Kamuda “Sosyal Çalışmacı” kadrosu ile istihdam edilen Sosyal Hizmet Uzmanları ağırlıklı olarak Bakanlığınız bünyesinde görev yapmaktadır. Son 5 yıldır yapılan alımlardaki yetersizliğin yanı sıra 2019/6 atamalarındaki gecikme ve Bakanlıklar arası eş güdüm sağlanamadığı için mükerrer atamalar yapılmıştır. 300 den fazlası sosyal çalışmacı olmak üzere 1000 civarında lisans mezunu personelin ataması yapılamamış kadrolar boş kalmıştır. Bu durum hem hizmetin aksamasına hem de atanma hakkı kazanacak kişilerin işsiz kalmasına neden olmuştur. 

Bu bağlamda: 

1- 2020 KPSS atamalarında da benzer bir durumun yaşanmaması için yaptığınız çalışma ve alınan önlemler nelerdir? 

Sosyolog atamalarına ilişkin soru önergesi:

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞI'NA 

Aşağıdaki sorularımın Anayasa'nın 98 ve TBMM İçtüzüğünün 96. Ve 99. Maddeleri, uyarınca T.C. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Sn. Zehra Zümrüt Selçuk tarafından yazılı olarak yanıtlanmasını arz ederim. Saygılarımla. 21.12.2020 Ömer Fethi Gürer /Niğde Milletvekili 

1- Sözleşmeli cetvelinde 4B’ye sosyologların eklenmesi istenmektedir. Sosyologların Sözleşmeli cetvelde yer alması için bir düzenleme yapılacak mıdır? 

2- 100 bine yakın sosyolog atama beklemektedir. 2021 yılında sosyologlar için atama yapılacak mıdır? 

3- Sosyologların özellikle ceza infaz kurumlarında istihdam edilmelerinin yararlı olacağı ifade edilmektedir. 

4- İnfaz kurumlarında her 100 mahkûma 1 sosyolog atanması düşünülmekte midir?
 

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.