Sosyoloji Bölümü Mezunlarından atanma isteği

Sosyoloji Bölümü Mezunlarından atanma isteği
130 üniversitede ve AÖF'te bulunan sosyoloji bölümü 100.000'e yakın mezuna rağmen yılda 100 kişiye ulaşmayan alımlarla karşı karşıya kalmaktadır.

Merhaba. Tarafsız duruşunuz dolayısıyla yaşadığımız bir mağduriyetten bahsetmek istiyoruz. 

Son  yıllarda yapılan atamaların neredeyse hepsi sözleşmeli personel alımı şeklinde yapılmaktadır. Biz Sosyoloji Bölümü öğrencileri ve mezunları olarak sesimizi duyurmaya çalışıyoruz, çünkü "Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına Dair Esaslar'daki Ekli-4 Cetvel"de unvan olarak yer almamamızdan kaynaklımağduriyetimizin giderilmesini istiyoruz. Bu cetvelde yer almadığımız için alımlarda da yokuz. 130 üniversitede ve AÖF'te bulunan sosyoloji bölümü 100.000'e yakın mezuna rağmen yılda 100 kişiye ulaşmayan alımlarla karşı karşıya kalmaktadır. 

İşte bu sebeple cetvelde sosyolog unvanına da yer verilmesi için sesimizi duyurmak istiyoruz. Sizin de bu haklı mücadelemizde sesimizin duyulmasına vesile olmanızı istiyoruz.On binlerce genç sosyologun Mesleğinin ve meslektaşlarının itibarının zedelenmemesi ve bu durumun düzeltilmesi adına yetkililerin biran önce sorumluluk almasını ve on binlerce insanın talebini artık görmezden ve duymazdan gelmemelerini temenni ediyoruz. 

Sözleşmeli alımlarda yer almamız ve yapılan haksızlığın son bulması için sesimizin ilgili makamlara ulaşmasında desteğiniz çok önemli. Sosyologların sesinin duyulmasında siz de bizim yanımızda  olursanız müteşekkir olacağız. Bu konuya önem verip ilgisiz kalmayacağınızı düşünüyoruz. Zira bir ülke için umudu tükenmiş bir gençlikten daha kötü ne olabilir bilemiyoruz.

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.