Tarım Bakanlığına 10.551 atama Meclise taşındı

Tarım Bakanlığına 10.551 atama Meclise taşındı
Önceki Bakanlarının verdiği atama sözlerini de yerine getirmiyor. Fakıbaba döneminde söz verilen 10.551ziraat mühendisi, gıda mühendisi ile veteriner hekimler hâlâ bu sözlerin yerine getirilmesini bekliyor.

Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen TBMM konuşmasında Fakıbaba döneminde söz verilen 10.551 atama hakkında konuştu:

Geçen hafta görüşmelerini tamamladığımız Tarım ve Orman Bakanlığı bütçesiyle iktidarın tarıma, çiftçiye ve üreticiye verdiği değeri bir kez daha gördük. İçerisinde üretim artışına ilişkin tek bir adım bile yok. Çiftçinin 170 milyar lira borç altında ezilmesine göz yuman, buna rağmen çiftçiye olan 211 milyar lira borcunu ödemeyen, mazot, gübre gibi en önemli destek kalemlerinde kesintiye giden, ithalat kapılarını sonuna kadar açan, kendi çiftçisi yerine yabancı çiftçiyi kalkındıran bir iktidar var. Bu iktidar, önceki Bakanlarının verdiği atama sözlerini de yerine getirmiyor. Fakıbaba döneminde söz verilen 10.551 ziraat mühendisi, gıda mühendisi ile veteriner hekimler hâlâ bu sözlerin yerine getirilmesini bekliyor. Politikasını “ürettirmemek” üzerine kuran bir anlayış devam ediyor. Bu anlayış Türk tarımını geriye götürmektedir. Bizler Türk tarımının sizin ellerinizde çökmesine izin vermeyeceğiz.

Kamubiz.com ÖZEL/ANKARA

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.