Veteriner hekim ile ziraat, gıda ve su ürünleri mühendisi atamalarına ilişkin

Veteriner hekim ile ziraat, gıda ve su ürünleri mühendisi atamalarına ilişkin
Veteriner hekimlik, ziraat mühendisliği, gida mühendisliği ve su ürünleri mühendisliği bölümleri her yıl ortalama 10 binin üzerinde mezun vermektedir. Dolayısıyla bu bölümlerden mezun binlerce kişi Tarım Bakanlığına atama beklemektedir. Veteriner hekim ile ziraat, gıda ve su ürünleri mühendisi atamalarına ilişkin TBMM Başkanlığına soru önergesi verildi.

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA 

Asorularımın T.C. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat OKTAY tarafından yanıtlanması için bilgilerinizi ve gereğini arz ederim. 17.11.2020 /Aydın ÖZER Antalya Milletvekili 

Veteriner hekimlik, ziraat mühendisliği, gida mühendisliği ve su ürünleri mühendisliği bölümleri her yıl ortalama 10 binin üzerinde mezun vermektedir. Bu bölümlerden mezun olan genç arkadaşların mesleklerini icra etmek için en büyük dilekleri, yapılacak atamalarla Tarım ve Orman Bakanlığı’nda işe başlamaktır. 2021 yılı bütçe görüşmeleri sırasında, 5 Kasım 2020 günü Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, Sn. Bakan Bekir Pakdemirli'ye konuyla ilgili sorular yöneltilmiş olup, bakanın atamaların yapılıp yapılmayacağına dair tutanaklara da yansıyan yanıtı şu şekilde olmuştur: 
“Bizim her meslek dalıyla alakalı özellikle Cumhurbaşkanlığı Strateji Ofisine de yazmış olduğumuz taleplerimiz var. Bunlar onaylandıkça kamuoyuyla paylaşırız.” 

Bu bağlamda; 

1. Tarım ve Orman Bakanlığı ilgili alım talebini ne zaman yapmıştır?

2. Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı ilgili alım talebine ne zaman onay verecektir? Atamalar ne zaman yapılacak, hangi branşlardan kaç kişinin ataması gerçekleştirilecektir?

3. Tarım ve Orman Bakanlığı 2021 atamalarının yapılmasına dair Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı tarafından onay verilmemesi ihtimali var mıdır? Eğer alımlara onay verilmeyecekse bunun nedeni nedir?

Kamubiz.com ÖZEL/ ANKARA

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum