Abdulkadir Selvi son anket sonuçlarını açıkladı!

Abdulkadir Selvi son anket sonuçlarını açıkladı!
Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, 12-15 Mayıs tarihleri arasında 2519 kişi ile yapılan anketin sonuçlarını köşesinde paylaştı.

Optimar Araştırma Şirketi'nin son anket sonuçları yayımlandı. Ankete göre AKP'nin oyu yüzde 36

Selvi'nin aktardığına göre; "Bugün seçim olsa oyunuzu hangi partiye verirsiniz?" sorusuna yanıt verenlerin oranı kararsızlar dağıtıldığı takdirde şöyle çıkıyor:

AKP 35.9, CHP 26.2, İyi Parti 10.7, MHP 10.4, HDP 10.1, DEVA 1.1, Türkiye Değişim Partisi 0.9, Memleket Partisi 0.5,  Yeniden Refah Partisi 0.9,  Saadet Partisi 0.8, BBP 0.8,  Gelecek Partisi 0.4,  Zafer Partisi  1.1, Vatan Partisi 0.1

Optimar'ın Başkanı Hilmi Daşdemir, "Daha önce AK Parti’ye oy veren seçmen başka partilere gitmiyor. Gönlü hâlâ AK Parti’de. AK Parti bir birimlik bir iyileştirme yaparsa bu 10 birimlik bir geri dönüş sağlıyor" yorumunu yaptı.

CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİ
Selvi'nin aktardığına göre Optimar’ın anketine katılanların yüzde 36.1’i cumhurbaşkanlığı seçiminde Erdoğan’a oy vereceğini söylüyor. İkinci sırada ise yüzde 11.9’la Kılıçdaroğlu geliyor. Üçüncü sırada yüzde 11.9’la Mansur Yavaş gelirken, onu yüzde 8.4’le Ekrem İmamoğlu takip ediyor. Beşinci sırada yüzde 4.7’yle Selahattin Demirtaş’ın geldiği ankette Meral Akşener yüzde 3.2’yle altıncı sıraya yerleşmiş durumda.

"Bu pazar seçim olsa cumhurbaşkanlığı için Erdoğan’a oy verir misiniz?" sorusunda ise "Erdoğan’a oy veririm" diyenlerin oranı yüzde 43.8 çıktı. Selvi, "Geçen aylarda ise bu oran yüzde 38’le yüzde 41.5 arasında gidip geliyordu. Erdoğan son aylarda tekrar yükselişe geçmiş" dedi. 

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
7 Yorum