Area Araştırma son anket sonuçları

Area Araştırma son anket sonuçları
Son anket sonuçları, kamuoyu araştırma şirketi Area Araştırma tarafından paylaşıldı.

Son seçim anketi sonuçları 26 ilde 20-25 Nisan tarihleri arasında toplam 2450 kişi ile bilgisaray destekli telefon görüşmesi ile elde edildi. Area Araştırma nisan ayı “Türkiye Siyasi Gündem Araştırması” kamuoyuna duyuruldu. Son seçim anketinde AK Parti’nin oy oranının yüzde 30’un altında kaldı.

 Son anket sonuçlarına göre,  AK Parti’nin oy oranı toplam seçmen üzerinden %24,9 çıkarken, geçerli oylar üzerinden %30 çıktı. MHP’nin oy oranı ise toplam seçmen üzerinden %6,7 geçerli oylar üzerinden %8,1 oldu.

CHP’nin oy oranı toplam seçmen üzerinden %22,4, geçerli oylar üzerinden %27 çıkarken, İYİ Parti’nin oy oranı toplam seçmen üzerinden %13,3, geçerli oylar üzerinden %16 oldu.

Son anket sonucunda kararsız seçmenin oy oranı ise %17 çıktı.

Son seçim anketi sonuçlarında ittifakların oy oranları da ortaya çıktı.  Cumhur İttifakı’nda yer alan AK Parti, MHP ve BBP’nin geçerli oylar üzerinden oy oranı %38,5 olurken Millet İttifakı partilerinin oy oranı ise %44,1 oldu.

DEVA ve Gelecek Partisi’nin toplam oy oranı ise %2,7 olurken, HDP’nin oy oranı %10,5’te kaldı. Diğer diyenlerin oy oranı ise %4,2 çıktı.

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.