ASAL'ın son seçim anketinden AK Partiye güzel haber!

ASAL'ın son seçim anketinden AK Partiye güzel haber!
ASAL araştırma, yapılan son seçim anket sonucunu açıkladı.

Seçimlerin yaklaşmasıyla seçim anketi şirketleri de çalışmalarına hız verdi. Bu doğrultuda ASAL araştırma son seçim anketi sonucunu kamuoyuna duyurdu.

“İstanbul Siyasi Durum Araştırması - Mart 2022” başlığı altında kamuoyuna son seçim anketi sonuçlarını duyuran ASAL araştırmama ““Bu Pazar İstanbul’da Milletvekili Genel Seçimleri yapılsa hangi partiye oy verirsiniz?” sorusunu vatandaşa sordu. Ortaya çıkan sonuçlar AK Parti ve MHP’nin başı çektiği Cumhur İttifakı’yla Millet İttifakı arasında çok büyük bir seçim yarışı olacağını düşündürdü.

Bir çok araştırma şirketi son seçim anketlerinde AK Parti’yi yüzde 30 – 32 bandından gösterirken ASAL Araştırma iktidar partisini yüzde 35,2 banında gösterdi. AK Parti’yi 29.5 oy oranıyla CHP takip ederken 3. Partinin ise İYİ Parti olduğu görüldü. ASAL’ın gerçekleştirdiği son seçim anketinde en büyük sıkıntıyı mevcut seçim barajının altında kalacağı gözüken MHP’nin çekeceği görülüyor. MHP'nin oy oranının HDP’nin 2.5 puan altında yüzde 7.5 oranında olduğu gösterildi.

SEÇİMİ MECLİS DIŞINDA KALAN PARTİLER BELİRLEYECEK
ASAL’ın anketini incelediğimizde AK Parti ve MHP’nin toplam oy oranlarının 42.6 olduğu gözükürken Millet İttifakı’nın Meclis’te grubu olan partileri yani CHP ve İYİ Parti’nin toplam oy oranı 41,3 olduğu hesaplanıyor. Oy oranları bu kadar birbirine yakınken seçimi Meclis dışındaki partilerin tutumunun belirleyeceği net bir şekilde ortaya çıktı

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
2 Yorum