Büyükşehir Belediye Başkanına 7 yıl hapis..

Büyükşehir Belediye Başkanına 7 yıl hapis..
4. Asliye Ceza Mahkemesi'nde FETÖ imamı olmakla suçlanan Erkan Karaaslan ile birlikte yargılanan CHP'li Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu hakkında savcı son duruşmada mütalaasını verdi.

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ile danışmanı Erkan Karaarslan'ın da arasında olduğu 40 sanığın yargılandığı Aydın 2. Asliye Ceza Mahkemesindeki dava, benzer suçlamalara ilişkin açılan diğer davalarla Aydın 4. Asliye Ceza Mahkemesi'nde birleştirildi.

Sabah Gazetesi'nden Ceyhan Torlak'ın haberine göre; Büyükşehir Belediyesi'ndeki ihaleye fesat karıştırmaya ilişkin açılan 7 ayrı davada sona gelindi. Aydın Başkan Özlem Çerçioğlu ile Karaarslan'ın da arasında bulunduğu çok sayıda belediye çalışanının yargılandığı benzer suçlamalara ilişkin açılan 7 davanın Aydın 4. Asliye Ceza Mahkemesi'nde birleştirilmesinin ardından yargılanmaya sürecine geçildi.

Çerçioğlu ile Karaaslan'ın yargılandığı davalar Aydın 4. Asliye Ceza Mahkemesinde birleştirilince sanık sayısı 40 oldu.

ÇERÇİOĞLU'NUN HABERİNİN OLMAMASI HAYATIN OLAĞAN AKIŞINA AYKIRI
Erkan Karaaslan'ın kendisini Aydın Büyükşehir Belediye Başkanının danışmanı olarak tanıttığı, tüm belediye personeline talimatlar verdiği, kendi kontrolündeki şirketlerin hakedişlerine imza atmayan memur ve işçilere mobbing yaptığı, kamu zararına yol açtığı vurgulandı. Karaaslan'ın teyzesinin oğlu mobilyacı Osman Çolak ile börekçi ortağı İsmail Aydın'ın yasak olmasına rağmen girecekleri ihalenin yaklaşık maliyetini önceden bildikleri ve aralarında anlaşarak ihaleye teklif verdikleri, böylece rekabet ortamına aykırı davrandıkları belirtildi.

Başkan Özlem Çerçioğlu'nun ise danışmanı Karaaslan tarafından yürütülen bu tür işlerden haberi olmamasının hayatın olağan akışına aykırı olduğu, kendisine bağlı kuruluşların denetiminden sorumlu olması nedeniyle suç işlediği ifade edildi.

DOSYALAR BİRLEŞTİRİLDİ
Aydın 1. Asliye Ceza Mahkemesi'nde açılan Karaaslan ile bacanağı Muharrem Şanlı'nın aralarında bulunduğu 5 sanığın 'ihaleye fesat karıştırmak, kamu kurum veya kuruluşlarının ihalesine fesat karıştırmak' suçlarından yargılandığı dava da Aydın 4. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki dosyaya dahil edildi. Davanın konusunun Aydın Büyükşehir Belediye Başkanlığı Özel Kalem Müdürlüğü tarafından yapılan ihale olduğu öğrenildi.
 
Karaaslan ile bacanağı Şanlı'nın diğer sanıklar ile aralarında gizli anlaşma yaptıkları, ihale tekliflerini birlikte hareket ederek verdikleri anlaşıldı. Birleştirilen Aydın 5. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki davada ise Özel Kalem Müdürlüğü tarafından yapılan ihaleye Karaaslan ve diğer sanıkların fesat karıştırdıkları tespit edildi.

SAVCI MÜTAALASINI VERDİ
Aydın 4. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki son duruşmaya Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu katılmazken, avukatı hazır bulundu. Bandırma 1 Nolu T Tipi Kapalı Cezaevi'nde bulunan Erkan Karaaslan'ın SEGBİS üzerinden duruşma salonuna bağlandı. Mütalaada, Başkan Özlem Çerçioğlu, Erkan Karaaslan ile bacanağı Muharrem Şanlı, baldızı Çiğdem Şanlı'nın ihaleye fesat karıştırma suçundan 3 yıldan 7 yıla kadar hapsi istendi. Bir sonraki duruşma 3 Kasım 2022'ye bırakıldı.

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum