Motto ve Bulgu Araştırma Şirketi’nin son seçim anketi

Motto ve Bulgu Araştırma Şirketi’nin son seçim anketi
Korkusuz gazetesi yazarı Barış Yarkadaş, bugün kaleme aldığı yazısında son anket sonuçlarını paylaştı. Motto ve Bulgu Araştırma Şirketi’nin anketini yayımlayan Yarkadaş, Zafer Partisi'nin oy oranının yüzde 4.1 olduğunu söyledi.

Korkusuz gazetesi yazarı Barış Yarkadaş, bugün kaleme aldığı "AKP, CHP ve Zafer Partisi’nin gerçek oy oranı…" başlıklı yazısı  nda Motto ve Bulgu Araştırma Şirketi'nin son anket sonuçlarını aktardı. 

BU PAZAR SEÇİM OLSA
Semih Turan ve arkadaşları, araştırmalarında iki ayrı seçime ilişkin tercihleri de sormuşlar. Bunlardan biri, milletvekilliği seçimleri. Araştırma sonuçlarına göre, ‘Bu pazar seçim olsa…’ kararsızlar da dağıtıldığında, iktidar partisi AKP 29.3, ana muhalefet partisi CHP ise 27.9 oranında bir oy oranına ulaşıyor. 

ZAFER PARTİSİ YÜKSELİYOR
Araştırmadan çıkan en çarpıcı sonuç ise Ümit Özdağ’ın Genel Başkanlığı’nı üstlendiği Zafer Partisi’ne ait… Göçmen karşıtı politikaların bayraktarı Zafer Partisi’nin 4.1’e yükseldiği görülüyor.

ZAFER, KİMDEN OY ALIYOR?
Araştırma sonucuna göre, milletvekilliği seçimlerinde Millet İttifakı 46.2, Cumhur İttifakı ise 36.3 oranında oy alıyor. Araştırmanın ‘yıldızı’ Zafer Partisi ise oylarının yüzde 27’sini İYİ Parti, 26.6’sını ise MHP’den alıyor. Bu oran CHP’de 14.9, AKP’de ise 11.3 olarak görülüyor. Kısacası, Zafer Partisi 4 ayrı partiden de oy alabilme yeteneğine sahip…

SON TABLO
Motto ve Bulgu’ya göre, diğer partiler ise şu oy oranına sahip:

İYİ Parti: 15.3

Saadet: 0.1

Deva: 2.0

Gelecek: 0.6

Demokrat Parti: 0.3

MHP: 6.8

BBP: 0.2

HDP: 10.0

Yeniden Refah Partisi: 1.9

Diğerleri… (9 parti) 1.5
gerçekgündem

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.