Eğitim İş Sendikası, maaş promosyonu için eylem kararı aldı!

Eğitim İş Sendikası, maaş promosyonu için eylem kararı aldı!
Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası (Eğitim-İş) Kdz. Ereğli Temsilciliği, bankalarla yapılan promosyon ihalesinin başarısızlıkla sonuçlandığını bildirdi

Temsilcilik, kendilerine reva görülen muamele nedeniyle bir dizi eylem kararı aldıklarını açıkladı.

Temsilcilikten yapılan yazılı açıklamada, yaklaşık 3 sene önce bizim gibi enflasyonun yüksek olduğu bir ülkede öngörüsüz bir şekilde 5 yıllık bir anlaşma yapıldığını,  enflasyonun hızla artması üzerine eğitim çalışanlarının maaş promosyonunda güncelleme yapılmasının şart olduğu belirtildi.

WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ

Bu amaçla 10 Nisan Pazartesi günü yapılan son promosyon ihalesinin de emekçilerin beklentisiyle uzaktan yakından ilgisi olmayan şekilde başarısızlıkla sonuçlandığı ifade edilen açıklamada şunlar kaydedildi:

“Oysa Eğitim iş Kdz. Ereğli Temsilciliği olarak bundan bir sene önce 24.03.2022 tarihinde eğitim emekçilerimizin hakkı olan promosyon yenilenmesi için gerekli kurumlara yazı yazdık ve bunu kamuoyuyla paylaştık. Maalesef ne Kdz. Ereğli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünden ne de yetkili sendikadan bu görüşlerimize destek geldi. Oysa bizler de başka il ve ilçelerdeki gibi o dönemde promosyon ihalesini yapsaydık, şimdiki rakamlardan daha ciddi bir para eğitim emekçilerinin cebine girmiş olacaktı. Daha sonra bizim ve eğitim çalışanlarının baskısıyla 2022 sonbaharında ihale süreci başlatıldı. Bu süreçlerdeki ihale komisyonun yaptığı hatalar tüm eğitim çalışanlarımızın belleğinde tazeliğini koruyor.

“TEKLİFLER EĞİTİMCİLERİ RENCİDE ETTİ”

İhalelerde beklenen sonuç alınamayınca yeni yılı bekleyelim denilerek promosyon ihalelerine ara verildiği hatırlatılan açıklamada, şu ifadeler yer aldı:

“Bu durumda kaybeden ve oyalanan hep Ereğli’deki eğitim emekçileri oldu. 2023 yılında yapılan ihalelerde de promosyonda artırım olmak yerini teklifler her seferinde bir öncekinden daha az olarak eğitim emekçileri önüne gelmiş ve onları rencide etmiştir. Aynı zamanda ilçemizdeki eğitim emekçileri büyük hak kayıplarına uğramaya ve enflasyon karşısında daha da ezilmeye devam etmiştir. Yakınlarımızdaki ve  diğer ilçelerdeki emekçiler promosyondan aldıkları paralarını bitirmişken bize her seferinde başka ihaleyi adres gösterip oyalama tercih edilmiştir. Oysa biz kimseden hak etmediğimiz bir parayı değil, alın terimizle kazandığımız ve hakkımız olanı talep ediyoruz.

EYLEM KARARI…

Açıklamada, Eğitim-iş Kdz. Ereğli temsilciliği olarak tüm bu başarısızlığı ve kendilerine reva görülen muameleyi eğitim çalışanları ve kamuoyunun dikkatlerine sunulduğu belirtilerek şunlar kaydedildi:

“Tüketimden gelen güçlerinin gereği olarak aşağıdaki eylem kararını almış bulunuyoruz

1)  Maaş aldığımız bankadaki kredi kartının kullanımın mümkünse iptali, 2)  Ek hesaplarımızı kapatmayı, 3)  Otomatik talimatlı faturalarımızı başka bankalara taşımayı, 4)  Maaş ve ek derslerimiz yatar yatmaz başka hesaplarımıza taşımayı eylem kararı almış bulunuyoruz. Kamuoyuna saygıyla bildiririz.”

ereglidemokratmedya

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.