Okul müdürüne, müdürlük tercihleri nedeniyle dayak

Okul müdürüne, müdürlük tercihleri nedeniyle dayak
MEB'e Bağlı Eğitim Kurumlarına Yönetici Seçme Ve Görevlendirme Yönetmeliği okullarda liyakatsiz idareci atamanın önünü açacak şekilde değiştirilmiştir

Yazılı sınav yeterli görülmeyerek bazı kriterler içeren ek- 2 getirilmiştir. Bu şekilde sınav puanı artı ek- 2 ile ilk defa yönetici atamaları yapılmaktadır. Bu yanında aynı yönetmelik gereği bir okulda 4 veya sekiz yılını dolduran okul – kurum yöneticileri ek – 2 ye dayalı olarak tercihlerine puan üstünlüğüne göre atanmaktadır.
 
Yönetimsel süreçlerde liyakat ilkesi ve kariyer vazgeçilmez ilkelerdir. Liyakat ve kariyere bağlı olarak yapılan atama ve görevlendirmelerde, ülkenin geleceğinin inşaa edildiği okullar gerekli yeterliliği olan kişilere emanet edilmektedir.

Instagram sayfamızı takip etmek için tıklayınız

Okullara idareci atama süreçleri ülkemizde maalesef koltuk savaşı haline dönüşmüş,  haksız kadro almak isteyenler, hak etmediği yere gelmek isteyenler; hak edenlerin şiddetle, zorbalıkla önünü kesmeye çalışmaktadır. Bugün yaşadığımız olay da bunun bir örneğidir. 

Şiddet, zorbalık, haksızlık hem de bir okulda yapılmıştır. En acı olan da budur. Öğrencilerine adaletten, haktan, hukuktan bahseden, öğreten bir Okul Müdürüne yapılmıştır.

Milli Eğitim Bakanlığı, hukuka uygun kriterler ile yönetici atama sistemini getirmelidir. Liyakatsiz bir yönetici ile yönetim olmaz. Okul ve kurum yöneticilerinin 4 yıl süreyle görevlendirilmesi ve devamında yine puan üstünlüğüne göre tekrar son kez yöneticiliğinin uzatılması mevzuat gereğidir. Bu yönetmelik ve mevzuat kişilere göre değil herkes içindir. Darp edilen Okul Müdürü arkadaşımız için çıkarılmamıştır.
İstiklal Ortaokulu Müdürümüz Ümit ONAT, Yeniden Yöneticilik Görevlendirilmesi kapsamında Okul Müdürlüğü tercihleri nedeniyle, malum okulu tercih etmemesi adına yapılmıştır. Okul Müdürümüz Düziçi Devlet Hastanesinden darp raporu almış, emniyete giderek Savcılığa suç duyurusunda bulunmuş ve şikayetçi olmuştur.

Okul Müdürümüze yapılan saldırıyı ve darp edilmesini şiddetle kınıyoruz. Saldırıyı yapan kişinin adalet önünde hesap vermesini talep ediyoruz. Eğitim Gücü –Sen olarak eğitim çalışanlarının yanında olduğumuzun ve konunu takipçisi olacağımızın bilinmesini istiyoruz.

    WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ

Yönetim mekanizması, yönetilen kurumların en önemli unsurudur. Yöneticinin yeterliliğinin olmaması, liyakatsiz atamalar kurumların can damarlarını kesmektir. 

Bu konuda ülkemizin her köşesinden mağduriyet haberlerini maalesef sık sık duyuyoruz. Mobbingler, angaryalar, fiziksel şiddet… Bunların hepsinde de bu liyakatsiz gelen yöneticilerin büyük payları bulunmaktadır. 

Okullar liyakate emanet edilmeli. Kurda kuzu emanet eder gibi yönetici atamaları eğitimimize ciddi zararlar vermektedir. 

Basın açıklamamıza katılan Türk Eğitim –Sen, Eğitim Bir Sen ve Eğitim İş sendikalarına ve mensuplarına teşekkür ediyorum. Ayrıca bugün Basın Özgürlüğü İçin Mücadele Günüdür. Bu vesile ile Basın mensuplarımızın Basın Özgürlüğü İçin Mücadele Gününü kutluyorum. Bugün İlçemiz Yarbaşı Beldesi Karaçarlı Mahallesinden MEHMET CAN, Bitlis’te şehit düşmüştür. Şehidimize Allahtan rahmet, ailesine Türk Milletine sabırlar diliyorum.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

EĞİTİM GÜCÜ SEN OSMANİYE İL TEMSİLCİLİĞi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
4 Yorum