Sendikadan, o üniversite hakkında torpil iddiaları!

Sendikadan, o üniversite hakkında torpil iddiaları!
Kocaeli Hürriyetçi Eğitim Sen 1 Nolu Şube, Kocaeli Üniversitesi'ndeki torpil iddiaları hakkında yazılı bir açıklama yaptı! Açıklamada Kocaeli Üniversitesi'nde idari kadroların usülsüz şekilde verildiğini öne sürüldü.

Hürriyetçi Eğitim Sen Kocaeli 1 Nolu Şubesi Kocaeli Üniversitesi hakkında yapmış olduğu açıklamada rektör ve daire başkanlarına seslenerek üniversitenin kendi çiflikleri olmadığı, tüm akademik ve idari her personele eşit ve adil davranılması gerektiği bildirildi.

Hürriyetçi Eğitim Sen Kocaeli 1 Nolu Şubesi yayınladığı "Kocaeli Üniversitesi Nereye Koşuyor?" başlıklı yazılı açıklamada Kocaeli Üniversitesi'ndeki torpil iddialarına değindi, "Kocaeli Üniversitesi’nde idari kadroların bilim üreten bir kuruma yakışmayacak şekilde, bilimsel kriterlerden ve adaletten uzak, keyfi kararlarla ahbap-çavuş ilişkilerine kurban edilerek hak edene değil 'torpil'i olanlara verildiğini görmekten üzüntü duyuyoruz."

Sadettin Hülagü'ye eleştiri

Milletvekili olmasıyla beraber rektörlük görevinden ayrılan Sadettin Hülagü'nün üniversite üzerinde hala etkisi olduğunu vurgulayan Hürriyetçi Eğitim Sen, "Üniversitemizin sayın rektörü N. Zafer Cantürk, Hülagü Bey’in isteklerini “emir telakki” ederek bırakın kurumu bilimsel özgürlüğe kavuşturmayı ve araştırma üniversitesine dönüştürmeyi kurumsallaşmayı, iç huzuru korumayı bile başaramaz. Rektörlüğe atandığı ilk zamanlarda kullandığı "Adil olacağız, hak edene kadrolarını vereceğiz" söylemleri bugün balon olarak havada uçuyor." ifadelerini kullandı.

Mücadele vurgusu

Hürriyetçi Eğitim Sen Kocaeli 1 Nolu Şubesi yazılı açıklamasını mücadele kararlılığını vurgulayarak sonlandırdı, "KOÜ, Türkiye Cumhuriyeti’nin resmi bir kurumudur; eski rektörün veya yeni Rektörün yahut da personel daire başkanının çiftliği değildir. Üniversiteler, bünyesinde görev yapan tüm akademik ve idari her personele eşit ve adil davranmak zorundadır. Bilim üretmesi gereken bir kurumun adaletsizlik ve haksızlık üretmesini asla kabul etmiyoruz. Bu noktada mücadelemiz her türlü meşru vasıta ve eylemle sürecektir. "

demokratkocaeli

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum