Tüm öğretmenler kendini yenilemeli. Ayrıca çalışmayı çok sevmeli

Tüm öğretmenler kendini yenilemeli. Ayrıca çalışmayı çok sevmeli
Matematik Öğretmeni Ebru Arıcı, bu meslekte anlamak, anlatmak ve düşünmenin çok önemli olduğunu söylüyor. Arıcı, “Tüm öğretmenler durmadan kendini yenilemeli, yeniliğe açık olmalı. Ayrıca çalışmayı çok sevmeli” diyor…

Matematik Öğretmeni Ebru Arıcı Matematik Öğretmenliğini tercih etmek isteyen üniversite adaylarına meslek hakkında önerilerde bulundu. Gazetemiz Bizim Sakarya’ya konuşan Arıcı bölümü okumak isteyen adayların eğitim sürecinde muhakkak deneyim kazanmaları gerektiğini söyledi.

“MATEMATİĞE İLGİLİYDİM”

Matematiğe ortaokuldan beri ilgisi olduğu için tercih ettiğini söyleyen Ebru Arıcı, “Ortaokulda matematik derslerini dinlerken heyecanlanırdım, liseye geçtiğimde bu heyecan arttı ve sınav öncesinde arkadaşlarıma ders anlatan ben olurdum. Sonra dedim neden bununla yetineyim ki binlerce öğrenciye anlatmak istedim” dedi.

“DERSLER BİRAZ ZORLADI”

    WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ
 

Üniversite döneminin güzel geçtiğini ancak derslerin kendisin zorladığını belirten Arıcı, “Üniversite dönemi zor bir o kadar da güzel geçen dönemdi derslerin ağırlığı ise oldukça fazlaydı zorlandığım zamanlar çok oldu. Üniversiteyi de 4,5 yolda bitirdim” diye konuştu.

“İŞ ARARKEN ZORLANMADIM”

Üniversite döneminde tecrübe kazandığı için iş ararken zorlanmadığını ifade eden Arıcı, “Üniversiteden mezun olduktan hemen sonra iş buldum ki zaten üniversite dönemimde de özel okullarda soru çözüm öğretmenliği yaptığım için tecrübe toplamış oldum ve iş bulmam zorlaşmadı.  Kazanç durumum normal düzeyde ama aylık değişebiliyor özel derslerimden dolayı. Mesleği seçerken en büyük beklentim bilgiye aç öğrencilerin beni beklediğiydi ama ne yazık ki neredeyse yarısı anca karşılandı” ifadelerini kullandı.

TAVSİYELERDE BULUNDU

Instagram sayfamızı takip etmek için tıklayınız
 

Matematik bölümünü tercih etmek isteyen adaylara tavsiyelerde bulunan Arıcı, “Öncelikle sevmek önemli gerçekten anlamayı, anlatmayı ve dinlemeyi seviyorlarsa düşünmeden adım atabilirler ama her şeyden önemlisinin de şu olduğunu söyleyebilirim öğretmenlik mesleğinde durmadan kendilerini yenilemeleri yeni soru tarzlarına herkesten önce adapte olmaları gerekmekte çalışmayı çok sevmeliler” dedi.

bizimsakarya

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.