AK Parti'den emekliye 7 bin 500 TL ikramiye müjdesi!

AK Parti'den emekliye 7 bin 500 TL ikramiye müjdesi!
AK Parti kulislerine göre Cumhuriyetin 100. yılında emeklilere tek seferlik ikramiye hazırlığı var. 29 Ekim'de emeklilere ikramiye verilecek mi?

Emekli maaşlarına temmuzda yüzde 25 zam gelmesine rağmen 6,5 milyona yakın emeklinin maaşı 7 bin 500 Türk Lirası (TL) seviyesine kalmıştı. Hükûmet ocak ayında en düşük emekli maaşını 5 bin 400 TL’den 7 bin 500 TL’ye çıkarırken kök aylığın artırılmamıştı.

Instagram sayfamızı takip etmek için tıklayınız
 

Emekliler aylık yüzde 10’u bulan enflasyona rağmen maaşlarının artmamasına veryansın ediyor.

Hükûmetin emeklileri teskin edebilmek maksadıyla Ramazan ve Kurban bayramlarının haricinde 2023’te bir defaya mahsus 5 bin TL ikramiye vermeyi planladığı iddia edildi.

KAYNAK TEMİN EDİLİRSE İKRAMİYE DAHA DA ARTABİLİR

    WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ
 

Tek seferlik ikramiyenin Cumhuriyet’in 100’üncü yılı vesilesi ile 29 Ekim’de emeklilerin banka hesaplarına aktarılacağı belirtiliyor. İkramiyenin 7 bin 500 TL’yi bulabileceği de belirtiliyor.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı üzerine Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek “sürpriz” ikramiye için kaynak temin etmeye çalışacak. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan da teknik hazırlıkları takip ediyor.

Ancak 29 Ekim ikramiyesine dair şu ana dek herhangi bir bakanlık resmî bir beyanda bulunmadı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
6 Yorum