Emeklilere refah payı veya seyyanen zam geliyor

Emeklilere refah payı veya seyyanen zam geliyor
Emeklilere yıl başından önce ilave artışın gündemde. Yapılacak düzenlemede seyyanen zam, oransal artış ve refah payı seçenekleri var.

Düşük maaşları ile geçinmeye çalışan emeklilerin gözü 1 Ekim'de açılacak TBMM'ye çevrildi. Zira 7 bin 500 TL maaş alan  emeklilere refah payı ya da seyyanen zam gündemde

Sabah'ta yer alan habere göre, 2024 Ocak ayı beklenmeden ara zammında yapılması da gündemde var. Ayrıca memurlara olduğu gibi emeklilere de seyyanen bir artış yapılması da seçenekler arasında yer alıyor.

EMEKLİYE ZAM ORANI

Orta Vadeli Program'da (OVP) yüzde 65 olan yıl sonu enflasyon tahmini emekliye zam oranını ortaya koydu. TÜİK verilerine göre 2023 Temmuz-Ağustos artışı yüzde 19,44 olurken, OVP tahminine göre enflasyon zammı yüzde 37,76 olacak. Meclis'te yapılacak düzenlemeyle enflasyonun üzerine ek olarak bir iyileştirme yapılacak.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI NE KADAR OLACAK?

7bin 500 TL olan en düşük emekli aylığının da yılın başında artırılması bekleniyor. Cepte olan enflasyon artışına göre en düşük emekli aylığına yüzde 37,76 zam durumunda 7 bin 500 TL'lik tutar 10 bin 332 TL'ye yükselecek.

Emeklilere 1100 TL olan bayram ikramiyeleri de artacak. SSK ve BAĞ-KUR emeklilerinin taban maaşından itibaren aylıklarda kademeli artışla daha az maaş alan emekliye verilecek zam oranı daha yüksek olacak.

KADEMELİ ARTIŞ GÜNDEMDE

SSK ve BAĞ-KUR emeklilerinin taban maaşından itibaren aylıklarda kademeli artışla daha az maaş alan emekliye verilecek zam oranı daha yüksek olacak. Emekli zammı da 7 bin 500-10 bin TL, 10 bin-15 bin TL, 15 bin-20 bin TL ve 20 bin TL üzerine kademeli olarak belirlenecek.

3 OCAK'TA KESİN ARTIŞ ORANI

Emekli ve memur maaşlarının baştan sona değişeceği maaş zammına refah payı ve seyyanen artışın söz konusu olması bekleniyor. Emekliler yeni yılda enflasyon zammıyla gelen kesin artış oranını ise 3 Ocak 2024'te öğrenecek.

karar

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
2 Yorum